ES kamuoja antisemitizmo dvasia. Ar todėl Briuselis tyli?

Arkadijus Vinokuras

Jau dvidešimt Izraelio piliečių žuvo ar sužeisti palestiniečių peiliais. Jeruzalėje, Raananoje, Afuloje, Kiryat Gate. Kol vis tai vykstai, Izraelio gydytojai žydai Nazareto miesto narkomanų klinikoje gydo vietinius arabus narkomanus.

Tuo pat, teroristams palestiniečiams žudant civilius Izraelio gyventojus, ES bei JT greitos smerkti Izraelio gynybines operacijas palestiniečių teritorijose, tyli lyg vandens į burną prisėmę. Antisemitizmas? Deja, linkęs tuo nebeabejoti.

Be abejo, palestiniečių teroristai naudojasi savo visuomenės frustracija dėl Izraelio gyvenviečių plėtros palestiniečių teritorijose ir pastaruoju metu eskaluojamo mito neva Izraelis siekia kontroliuoti Al Aksos mečetės kompleksą. Taip pat teroristiniais veiksmais siekiama nukreipti dėmesį nuo beviltiškos palestiniečių politikų socialinės politikos, korupcijos, vyraujančios diktatūros.

Prieš korumpuotą PLO vadovybę ar Hamas fanatikus juk nepakovosi. Sunaikins vietoje. Todėl nesunku paversti palestiniečių vaikus, vaikinus ir merginas žydų žudikais. ES ir JAV žiniasklaidos galiūnams tai patinka. Nes tik taip jie gali be jokios sąžinės graužaties paversti teroristus aukomis. Antai, BBC skelbia: „Du palestiniečiai nušauti Jeruzalėje“.

Skaitykite daugiau