Svarbu ir skubu – kviečiame organizuotis į talką

Svarbu ir skubu – kviečiame organizuotis į talką

Pavilnių regioninio parko direkcija, vadovaujama direktorės Vidos Petiukonienės, šiuo metu retina Užupio senųjų žydų kapinių (Olandų g.) teritorijoje sužėlusį mišką. Jeigu kas važiavote pro šalį, matėte, kaip keičiasi kapinių vaizdas – išryškėja kapinių reljefas ir teritorijos ribos, atsidengia išlikę senieji paminklai ir jų fragmentai. Tai tik pradžia.

   Būtų labai puiku, jei galėtume prisidėti prie šio prasmingo darbo.

   Kaip informavo regioninio parko direktorė, šiuo metu toliau vykstant kirtimo darbams, labai reikalingi talkininkai išnešti nukirstus medžius ir krūmų šakas prie kelio. Darbo apimtys labai didelės, todėl siūloma organizuoti ne vieną talką, o visą talkų sezoną! Pasitarkime, prašau, tarpusavyje ir su savo draugais, kada galėtume surengti LŽB talką, o taip pat kada galėtų susiburti talkon studentai, gimnazistai ir kiti kolektyvai? Parko direktorė sakė, kad jie pasiruošę priimti talkininkus bet kurią dieną. Ryt-poryt kvietimas į talkas bus paskelbtas ir regioninio parko puslapyje internete bei Facebook paskyroje.

Kviečiami visi vilniečiai. Labai gerai būtų talką(-as) suorganizuoti iki spalio 10 d.

Su Pavilnių regioninio parko direktore Vida Petiukoniene galite susisiekti tiesiogiai el. paštu  vida.petiukoniene@gmail.com

arba Martynas Užpelkis  paveldas@lzb.lt

Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės atstovas paveldosaugai

tel. 8-615 13257