Meras susitiko su JAV žydų organizacijos „Joint“ atstovais

Trečiadienį Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas priėmė Panevėžio žydų bendruomenės vadovus bei pasaulinės žydų labdaros organizacijos JOINT atstovus. Į Panevėžį atvyko JAV organizacijos atstovas Europai Ra‘anan B. Dotan.  Svečias domėjosi kaip Panevėžyje įgyvendinami labdaros organizacijos remiami projektai.
Panevėžio miesto meras R. Račkauskas pasidžiaugė, kad pastaruoju metu sprendžiamas Hasintų Sinagogos gražinimo žydų bendruomenei klausimas prisideda prie savivaldybės ir žydų bendruomenės glaudaus bendradarbiavimo ir istorinio teisingumo atstatymo.
„Mes visada esame pasirengę bendradarbiauti, padėti miesto bendruomenėms ir džiaugiamės žydų bendruomenės aktyvumu, jų indėliu į miesto kultūrinį gyvenimą. Tikimės, kad jūs įvertinsite mūsų bendradarbiavimo vaisius ir gerai praleisite laiką mūsų mieste“, – svečiui sakė meras R. Račkauskas.
Panevėžio žydų bendruomenės pirmininkas Genadijus Kofmanas pasidžiaugė glaudžiu bendradarbiavimu su miesto vadovais, kartu vykdytais ir įgyvendinamais projektais.

panevezys.lt