Apie sinagogą diskutavo su kultūros viceministru

Apie sinagogą diskutavo su kultūros viceministru

Aptarti tolimesnį objekto, reprezentuojančio žydų kultūros paveldą – sinagogos – likimą, padiskutuoti apie šio objekto sutvarkymo viziją ir projekto finansavimo šaltinius šiandien pas Alytaus miesto savivaldybės merą Vytautą Grigaravičių atvyko Lietuvos Respublikos kultūros viceministras dr. Romas Jarockis, Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky, Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos direktorė Diana Varnaitė ir Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarijos Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto biuro patarėja Jurgita Bieliūnienė.

Susitikime dalyvavo mero pavaduotojas Tautvydas Tamulevičius, mero patarėja Vilija Ramanauskienė, tarybos narys Robertas Šarknickas, Miesto ūkio skyriaus vedėjas Algimantas Tarasevičius, šio skyriaus vyriausioji specialistė Ramunė Jegelevičienė.

„Mus vienija žydų paveldo klausimai, todėl kartą per pusę metų mūsų neformali grupė važiuoja į regionus, kitus miestus. Alytuje yra žydų sinagoga, todėl atvykome čia. Siekiame, kad miestuose ir miesteliuose, kur žydų paveldas yra nepelnytai primirštas, būtų atgaivintas ir pritaikytas švietimo, kultūros ar kitai veiklai. Lietuvių ir žydų tautos ir kultūros yra persipynę, palikę gilų pėdsaką viena kitos kultūroje. Mūsų vizito tikslas – konsultuotis, pasitarti”, – sakė kultūros viceministras dr. Romas Jarockis.

skaityti plačiau