Bilietų dar yra!

Bilietų dar yra!

Decadance

Batsheva Ensemble

Meno vadovas ir choreografas: Ohad Naharin

Šokėjai: Etay Axelroad, Yael Ben Ezer, Matan Cohen, Yaacov Filtser, Korina Fraiman, Ido Gidron, Gil Hacohen, Lenny Hassin, Madison Hoke, Chiaki Horita, Yaara Lapid, Doron Perk, Kyle Scheurich, Shane Scopatz, Amalia Smith, Kelvin Vu

Šviesų dizaineriai:: Avi Yona Bueno (Bambi), Ohad Naharin

Kostiumų dizaineriai: Rakefet Levi ir Sharon Eyal

Muzika: „Laurindo Almeida & The Bossa Nova All-Stars“, „The Rinky Dinks“, Yma Sumac, „Rolley Polley“, Brad Benedict, Luis Oliveira, Jackie Davis, John Buzon Trio, Ohad Naharin, „The Tractor’s Revenge“, Vivaldi, Marusha, „Don Swan & His Orchestra“, Dean Martin ir Dick Stabile, Maxim Waratt, „Goldfrapp“, „Chari Chari“, „Kid 606“, Rayon, AGF, Fennesz, Lucky Ramya, „Seefeel“, „The Beach Boys“

Pasirinktos ištraukos iš šių Ohado Naharino darbų: „Max“ (2007 m.), „Seder“ (2007 m.), „George and Zalman“ (2006 m.), „Three“ (2005 m.), „Naharin’s Virus“ (2001 m.), „Zachacha“ (1998 m.), „Mabul“ (1992 m.), „Kyr“ (1990 m.)

Tekstas: Maxim Waratt, įkvėptas Charleso Bukowski

Trukmė: 80 min. (su pertrauka)

Didžiausią Izraelyje ir vieną garsiausių pasaulyje šiuolaikinio šokio kolektyvų Batshevos šokio trupę (http://batsheva.co.il/en/home) Tel Avive 1964 m. įkūrė filantropė, šokio mecenatė baronienė Batsheva de Rothschild ir legendinė amerikiečių šokėja bei choreografė Martha Graham. Tarptautinį pripažinimą trupei pelnė jau 25 metus (nuo 1990-ųjų) jos meno vadovu dirbantis Ohadas Naharinas. Kartu su į Vilnių atvykstančiu „Batsheva Ensemble“ trupė per metus Izraelyje ir visame pasaulyje parodo daugiau kaip 250 spektaklių, kuriuos pamato daugiau kaip 75 tūkst. žiūrovų.

Ohadas Naharinas, vienas geidžiamiausių ir originaliausių šių laikų choreografų, gimė Izraelyje, jo mama – šokio mokytoja, tėvas – aktorius, vėliau pasukęs į psichologiją. Vaikystėje Ohadas buvo pasinėręs į muziką, tapybą ir rašymą. Tačiau tėvai pastebėjo sūnaus talentą šokti ir prieš pat jam baigiant karinę tarnybą mama pasirūpino, kad sūnus pakliūtų į Batshevos šokio trupės peržiūrą. Tada jam buvo 22-eji. O. Naharinui užteko pasirodyti dvi minutes ir jis buvo priimtas.

Jau pirmaisiais metais M. Graham pakvietė jį prisidėti ir prie jos trupės Niujorke. Ten jis studijavo Amerikos baleto mokykloje ir Juilliardo mokykloje. Šoko su Izraelio „Bat-Dor“ šokio trupe ir Maurice’o Béjart’o trupe „Ballet du XXe Siècle“ Briuselyje, 1980 m. su žmona Mari Kajiwara įkūrė savo šokio trupę. Visą dešimtmetį savo spektaklius O. Naharino šokio trupė pristatinėjo Niujorke ir užsienyje, o 1990 m. jis buvo paskirtas Batshevos šokio trupės meno vadovu.

Be daugelio kitų tarptautinių apdovanojimų, kuriuos susižėrė choreografas, jis yra gavęs ir prestižinį Izraelio prizą už šokį, Žydų kultūros fondo Žydų kultūros pasiekimų apdovanojimą, jam suteikti Juilliardo mokyklos, Weizmanno mokslo instituto ir Hebrajų universiteto garbės daktaro vardai. Jis yra Prancūzijos vyriausybės menų ir literatūros ordino kavalierius, Niujorko šokio ir performanso apdovanojimo „Bessie“, Amerikos šokio festivalio Samuelio H. Scrippso apdovanojimo už gyvenimo pasiekimus ir prestižiškiausio pasaulyje šokio žurnalo „Dance Magazine“ apdovanojimo laureatas. Jo spektaklius šoka garsiausios pasaulio šokio trupės: Paryžiaus ir Liono operų baletai, Danijos karališkasis baletas, Nyderlandų šokio teatras, „Cullberg Ballet“, Frankfurto baletas, Ženevos didysis teatras, Sidnėjaus šokio trupė, „Les Grand Ballets Canadiens“, Ispanijos nacionalinė šokio trupė, Suomijos nacionalinis baletas, „Rambert Dance Company“, „Ballet Gulbenkian“, San Paulo miesto baletas, Bavarijos baletas ir kt.

O. Naharinas sukūrė šokio judesių žodyną, pavadintą „Gaga“, reiškiantį tam tikrą būdą, kaip inicijuoti judesį ir į jį įtraukti kūno dalis. Tai visiškai pakeitė trupės repeticijas, šis pagrindinis jos šokėjų mokymo metodas dabar naudojamas visame pasaulyje ne tik profesionaliems šokėjams mokyti, bet ir mėgėjams.

„Batsheva Ensemble“ O. Naharinas įkūrė siekdamas mokyti ir skatinti talentus bei ugdyti jaunąją auditoriją. Trupę sudaro 14 šokėjų, kurių amžius svyruoja nuo 18 iki 24 metų. Jie atrenkami per tarptautines peržiūras, kuriose dalyvauja jaunuoliai iš geriausių pasaulio šokio mokyklų. Į Vilnių atvykstančioje grupėje – šokėjai iš Izraelio, JAV, Kanados ir Japonijos. „Ensemble“ artistams trupė siūlo dvejų metų parengiamąją programą, į kurią įeina intensyvus darbas studijoje, studijos ir visapusiškas repertuaras, daugybė spektaklių įvairioms auditorijoms ir tarptautinių turų. Daugelis pagrindinės trupės vyresnio amžiaus šokėjų yra „Ensemble“ absolventai, daug jų yra aktyvūs Izraelio šokio pasaulio šokėjai, choreografai ir kūrėjai.

http://www.tiketa.lt/LT/batsheva_ensemble_izraelis__decadance_12979