Kviečiame į „Beigelių krautuvėlės“ uždarymo renginį

Kviečiame į „Beigelių krautuvėlės“ uždarymo renginį

Prieš pusantrų metų tolerancijos kampanija „Beigelių krautuvėlė“ žengė pirmuosius žingsnius. „Norime skatinti toleranciją ir gebėti užkirsti kelią antisemitizmui“, – nedrąsiai, bet viltingai sakėme mes. Tada dar nežinojome, kad mūsų didžiausiu pagalbininku ir pranašumu siekiant šių tikslų tapsite Jūs – „Beigelių krautuvėlės“ draugai, gerbėjai, skaitytojai, renginių dalyviai ir bendraminčiai.

Dėkodami už tai, kad drauge su mumis svajojate apie tolerantišką ir atvirą visuomenę, kurioje neliks vietos neapykantai ir antisemitizmui, maloniai kviečiame į „Beigelių krautuvėlės“ uždarymo ir „Beigelio“ tolerancijos apdovanojimų teikimo renginį, kuris įvyks birželio 5 d. 14 val. LR Vyriausybės rūmuose, Kanceliarijos Didžiojoje salėje. Renginio metu bus apdovanoti šeši nominantai, pasiūlyti visuomenės ir atrinkti specialios komisijos už tai, kad savo veiksmais ir iniciatyvomis prisideda prie tolerancijos skatinimo visuomenėje. Simbolinės padėkos dovanėlės bus įteiktos ir „Beigelių krautuvėlės“ savanoriams.

Renginio globėjas – Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Nominantus, laureatus ir savanorius pagerbti kviečia

tolerancijos kampanijos „Beigelių krautuvėlė“ vadovė

Indrė Rutkauskaitė

Apie savo dalyvavimą prašome pranešti iki birželio 3 d. 17 val. el. p. agne.zilinskaite@lzb.lt arba tel. +370 613 81889. Atvykus su savimi prašome turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

„Beigelių krautuvėlė“: tolerancijos kampanija prieš antisemitizmo ir neapykantos apraiškas viešojoje erdvėje – tai Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės projektas, siekiantis skatinti toleranciją ir gebėti užkirsti kelią antisemitizmui bei neapykantos kurstymui. Projektas, finansuojamas pagal Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo 2009-2014 m. periodo NVO programą,  tęsiasi nuo 2014 m. sausio iki 2015 m. birželio.