4-tasis Pasaulinis antisemitizmo forumas

4-tasis Pasaulinis antisemitizmo forumas

Žydų bendruomenių ir organizacijų lyderiai susirinko į Jeruzalę , kur drauge su Izraelio ir užsienio politikais antradienį vakare dalyvaus prasidedančiame Izraelio Užsienio reikalų ministerijos kas dveji metai rengiamame Pasauliniame antisemitizmo forume.

Šių metų renginys, organizuotas kartu su Diasporos reikalų ministerija. Jau penktą kartą į Jeruzalę susirenka ekspertai iš viso pasaulio aptarti geriausią kovos su antisemitizmu praktiką. Kol kas, nepaisant įvairių pastangų, antisemitizmo banga neslūgsta.

Į susirinkusius kreipsis Ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu ir diasporos reikalų ministras Naftali Bennettas.

 Pasak Izraelio URM pranešimo, forume dalyvauja daugiau nei 1000 specialistų: Kovos su Šmeižtu lygos vadovai, Simono Wiesentalio centras, Amerikos žydų komitetas, Amerikos ir Prancūzijos žydų įvairios organizacijos,Tarptautinė Holokausto aukų atminimo sąjunga, Pasaulio žydų kongresas, Kovos su antisemitizmu pasaulyje politikos studijų institutas.

Forume dalyvauja Lietuvos žydų (litvakų) brndruomenės pirmininkė Faina Kukliansky.

Tarp dalyvių bus Vokietijos ir Rumunijos teisingumo ministrai,Bulgarijos švietimo ministras, Paryžiaus meras, ir Kanados kultūros ministras.
Forumo bloguose rašoma: Tūkstantmečiais per žmonijos istorijq žydai buvo persekiojami, išvaromi, beveik sunaikinti daugiau kartų, nei galima įsivaizduoti. Mes neturime jų pamiršti, turime prisiminti Holokaustą, bet atrodo, kad vien tik prisiminti nepakanka, nes tai neužkerta kelio persekiojimams ir nesustabdo būsimų žiaurių išpuolių. Todėl kyla trys klausimai: 1) Kodėl vien atmintis ir prisiminimai apie persekiojimus nepadėjo išvengti būsimų persekiojimų? 2) Kas užkirs kelią kitai katastrofai? 3) Jei tiek daug tautų daugelį šimtmečių bandė sunaikinti žydus, o jie gyvuoja?

Daugiau apie renginį