Skulptorius D. Zundelovičius: į Lietuvą sugrįžčiau, bet tik pas draugus, kurių nebėra

Skulptorius D. Zundelovičius: į Lietuvą sugrįžčiau, bet tik pas draugus, kurių nebėra

23 metai – tiek metų skulptorius Dovydas Zundelovičius gyvena Izraelyje. “Atvažiavome čia 1990 m. balandžio 1 d. Toks, va, Balandžio 1-osios pokštas ir išėjo”, – šmaikštauja menininkas. Šis humoro jausmas, regis, yra neatsiejama ne tik jo asmenybės, bet ir pasaulėžiūros dalis.

Tikroji pažintis su D.Zundelovičiumi prasideda jau išvažiavus iš jo studijos Beit Janajaus miestelyje. Mašinoje, skriejančioje Tel Avivo link artimas skulptoriaus draugas Josifas Gubezskis pasakoja apie bičiulį, pas kurį užsuka kas antrą dieną – keliasdešimt kilometrų sukaria, kad išgertų puodelį kavos ir užkąstų desertu – pokalbiu.

Daugiau

Dovydas Zundelovičius atsako į Vilniaus šv. Kristoforo gimnazijos moksleivių klausimyną

Dovydas Zundelovičius (gim. 1950 m. spalio  28 d.) – Lietuvos, Izraelio skulptorius, kultūros veikėjas. Gimė Vilniuje. Baigė M. K. Čiurlionio meno mokyklą, 1977 m. – LTSR valstybinį dailės institutą, skulptūrą.

Parodose dalyvauja nuo 1970-ųjų. Kuria dekoratyvines skulptūras, medalius, antkapius. Organizavo personalines parodas Vilniuje – 1970 m. ir  1989 m. Dirbo medalininkų stovykloje Palangoje 1986 m. ir Telšiuose 1987 m. Nuo 1990 gyvena Izraelyje. 1993 m. Hadassa Neurimo vietovėje įkūrė savo pagrindinę skulptūros ir dizaino mokyklą bei galeriją  „Basis“, kurioje rengiamos ir Lietuvos menininkų parodos.

Daugiau