Premjeras visas Lietuvoje gyvenančias tautas kviečia švęsti Kovo 11-ąją

Premjeras visas Lietuvoje gyvenančias tautas kviečia švęsti Kovo 11-ąją

Vilnius, kovo 9 d. (BNS). Premjeras Algirdas Butkevičius, pirmadienį apsilankęs Vilniaus Šolomo Aleichemo gimnazijoje, pakvietė visas Lietuvoje gyvenančias tautas švęsti Kovo 11-ąją.

„Norėčiau pakviesti visas tautas, gyvenančias Lietuvoje, drauge švęsti mūsų šalies gimtadienį“, – sakė A.Butkevičius.

Kaip pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba, premjeras susitiko su mokyklos bendruomene ir apžiūrėjo naujai renovuotą gimnazijos pastatą.

„Džiaugiuosi, kad 25-ąsias Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo metines gimnazistai pasitinka naujose patalpose. 2014 metais pastato renovacijai ir įrengimui Vyriausybė skyrė per milijoną eurų“, – sakė A.Butkevičius.

Mokykla pradėjo veikti 1989 metais, iš pradžių žydų bendruomenės nariai vakarais mokėsi jidiš, hebrajų kalbų, žydų istorijos ir tradicijų, o sekmadieniais jaunimas organizavo žydų šventes. Nuo 1991 metų ši mokykla tapo dienine pradine, vėliau – Vilniaus Šolomo Aleichemo vidurine mokykla, kuri dabar pertvarkyta į Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnaziją.

Anksčiau mokykla glaudėsi buvusio darželio patalpose, o šių metų vasarį persikėlė į naujas patalpas – buvusią J.Kraševskio mokyklą.

Dabar mokykloje mokosi 310 mokinių. Po renovacijos užbaigimo naujame pastate nuo rugsėjo 1-osios galės mokytis iki 350 moksleivių. Daugiausia mokykloje yra žydų tautybės vaikų, tačiau mokosi ir lietuviai, rusai, lenkai.