Chanuka  Kaune

Chanuka Kaune

Gruodžio  mėnesio 21 d. kavinėje-muzikiniame klube “Punto Jazz” Kauno Žydų Bendruomenė šventė  Chanuką –  šviesos ir laisvės ,žydų tautos kovos už savo tikėjimą šventę.

 Susirinko  daugiau kaip 100 Kauno Žydų Bendruomenės narių su šeimomis.Pakili,džiaugsminga šventinė nuotaika vyravo visą vakarą.

Susirinkusiuosius su švente pasveikino KŽB pirmininkas Gercas Žakas.Šventė prasidėjo tradiciniu menoros įžiebimu kurį atliko Kauno Chasidų sinagogos religinės bendruomenės seniūnas Iseris Šreibergas.
Šventinę atmosferą padėjo sukurti ir palaikyti žydų dainų ir šokių ansamblis iš Baltarusijos, Lydos miesto „Lechaim" .Muzikantai su nuotaikinga,uždegančia,prisotinta tautinio kolorito programa nepaliko abejingu nei vieno šventės dalyvio.

 Šventės metu tarp vaišių,nuoširdaus,draugiško bendravimo ir audringų šokių vyko viktorina Chanukos  istorijos ir tradicijų tematika,nuotaikingi  greičiausio spurgų ir latkes valgymo konkursai. Nugalėtojai aidint visuotinėms ovacijoms buvo apdovanoti  saldžiaisiais prizais .

IMG_0821 IMG_0829