Ukmergėje – eksperimentinis spektaklis

Loreta EŽERSKYTĖ

Šeštadienį Meno mokyklos muzikos skyriaus salėje susirinkę ukmergiškiai turėjo retą progą išvysti ne klasikinį, o kitokį, eksperimentinį spektaklį.

Muzikinės-literatūrinės kompozicijos „Ant ko laikosi pasaulis“ Icchoko Mero kūrinių motyvais atlikėjai: Arkadijus Gotesmanas (perkusija), Dima Golovanovas (klavišiniai) ir Rolandas Rastauskas (balsas).

Šiuo metu Ukmergėje vyksta jau tryliktasis kamerinių teatrų festivalis „Camera obscura“. Jo sumanytojas ir pagrindinis organizatorius, rajono savivaldybės administracijos Kultūros ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotojas Julius Zareckas pasakojo, jog minėtoji muzikinė-literatūrinė kompozicija – vienas iš festivalio renginių, puikiai atitikęs jo temą.

„Tai nėra popsinis kūrinys. Ukmergės publika jau yra išprususi, todėl šalia klasikinių spektaklių į festivalio programą įtraukėme ir eksperimentinį. Šiame kūrinyje į vienumą jungiamas tekstas ir muzika. Jeigu mūsų festivalis gyvuos, šiuos atlikėjus, turinčius ne vieną tokią programą, pakviesime atvykti ir kitąmet“, – mintimis dalijosi festivalio rengėjas.

Skaitykite visą straipsnį