Klubas Gesher kviečia į kelionę

Klubas Gesher kviečia į kelionę

Tęsiame kelionių po LITVAKLAND su Jerulita (D. Gurvich) ciklą

Kviečiame Jus į kelionę – Žydai tarpukario Lietuvoje ir jų paveldas

 Kelionė vyks spalio 18-19 dienomis.

Kelionės kaina Gesher klubo nariams  110 litų (dviese kambaryje, vienam kambaryje kaina 150 litų), į kainą – įeina  nakvynė su pusryčiais, kelionės transportas, gidas 2 dienas, vakarienė Šiauliuose.

Ne Gesher nariams kelionės kaina 250 litų (dviese kambaryje).

Registracija e-mailu gesher.lita@gmail.com iki spalio 5 dienos, dėl apmokėjimo informuosime užsiregistravus.

Informacija telefonu – 868790781 

Spalio 18 šestadienis

Vilnius – Ukmergė – Alanta – Panevežys – Pakruojis – Šiauliai

9.00 išvažiuosime iš Vilniaus. Pirmas sustojimas bus Ukmergėje kur pačiame centre išliko sinagogos pastatas bei kelios žydų gatvelės. Nuesime prie nepriklausomybės paminklo ir pakalbėsime apie žydų indelį kovoje už Lietuvos nepriklausomybę. Aplankysime holokausto bei kapinių memorialus.

11.00 Kitas sustojimas bus Alantos mietelyje kur pamatysime medinės sinagogos pastatą, pakalbėsime apie Lietuvos štetlo gyvenimą.

13.00 Link pietų nuvyksime į Panevėžį. Pamatysime jiešivos pastatą, žydų kvartalą – slobodką, sinagogos pastatą bei kitas vietas. Pasivaikščiosime centriniame parke ir pamatysime kunigaikščio Aleksandro paminklą.

16.00 prie Šiaulių aplankysime Kryžių Kalną.

19.00 Vakerienė kartu su Šiaulių žydų benruoemene ir proto mūšis

 Spalio 19 sekmadienis

Šiauliai – Telšiai – Plungė – Platelių ežeras –  Vilnius

9.00 Pasivaikščiojimas po Šiaulių centrą. Vilnaius gatvė, Tarbut gimnazijos pastatas, geto teritorijos ir Ch.Frenkelio vila. Pakalbėsime apie žydų pramonę bei įndelį į Lietuvos ekonomiką.

Kelionė į Telšius – Žemaitijos sostinė, išsidesčiusi prie nuostabaus ežero. Telšių istorija, rinkos aikštė; pamatysime  visame pasaulyje žinomos jiešivos pastatą  ir pasikalbėsime apie rabinų santykius su Lietuvos valdžia; aplankysime Žydų kapines.

Tęsiame kelionę  į Plungę.  Aplankysime Oginskų dvarą ir sodą. Plungės centrą ir J. Bunkos paminklą bei nuvyksime į  J.Bunkos sukurtą holokausto memorialą kuriame garbingai paminėti aukos bei pasaulio tautų teisuoliai.

Grįžimas į Vilnių. (Su galimu užvažiavimu i Šiaulius).