LŽB Pesachas per Šabatą ,,Abi men zet zich“ klube

 Balandžio 18d. klubas  ,,Abi men zet zich“ (versta iš jidiš – ,,Svarbiausia, kad mes pasimatom“) pakvietė Socialinio LŽB centro senjorus į šventinį  Pesacho vakarą per Šabatą. Renginio organizatorė ir vedėja Žana Skudovičienė pasveikino visus su pavasario ir laisvės švente, pasidžiaugė, kad klubui  sukako jau 16 metų! Ž. Skudovičienė priminė senjorų klubo programos atsiradimą ir tuos, kas prisidėjo prie šio svarbaus įvykio. Tai šviesaus atminimo ilgametis LŽB pirmininkas Simonas Alperavičius ir pirmininko pavaduotoja Maša Grodnikienė. Padėkos žodžiai nuskambėjo ir pasaulinei labdaros organizacijai JOINT (JDC), kuri finansiškai rėmė ir teberemia  šį klubą.

   Šventėje dalyvavo LŽB pirmininkė Faina Kukliansky ir bendruomenės Socialinio centro direktorius Simas Levinas . Klubo savanoriai juos pasitiko su puokštėmis pavasarinių gėlių, tuo reikšdami dėkingumą už nuolatinį dėmesį ir palaikymą.

   ,,Odesos kiemelis“ – tai žydų dainų ir šokių pynė, kurią parengė ansamblio meno vadovė Larisa Vyšniauskienė. Visi muzikos ir šokių pasirodymai  – tai trupinėlis tikro žydiško miesto istorijos, Odesos  gyvenimo dvasia. Šis miestas suvaidino svarbų vaidmenį Rytų Europos žydų kultūroje. Jo kiemeliuose skambėjo nepakartojama odesiečių šneka ir  visiems miestiečiams būdingi,  kupini humoro pasakojimai. Visa tai jau praeity,  tos dvasios nebeliko, deja. Tik ,,Fajerlech“ ansamblio muzikantų ir šokėjų dėka vėl atgijo ypatingieji  Odesos žydų kiemeliai. Visus pasirodymus lydėjo dėkingų žiūrovų  audringi plojimai ir šūksniai ,,Bravo“! Po koncerto susirinkusiųjų laukė šventiškai paruoštas stalas su vaišėmis.