LŽB socialinio centro programa ‚,Akiniai“

   -Štai siuntinio dėžė su akiniais, visi skirtinguose dėkluose.  -Na, kaip , ar patinka akiniai? Ar geri?-  Klausia Miros LŽB socialinio centro koordinatorė Ema Jakobienė. Mira užsisakė jau antrus akinius, ji patenkinta , šypsosi. Visi šiandien atėję džiaugiasi, belieka nusifotografuoti bendroje nuotraukoje, kuri bus siunčiama rėmėjui kartu su padėka.

   LZB socialinio centro programa ‚,Akiniai“ skirta centro globotiniams – senjorams.  Akinius pagal pateiktus  gydytojo regos sutrikimų receptus renka projekto  koordinatorė Ema, kuri visuomet primena, kad reikia nešti tik  naujus receptus.

   – Surenkam apie 30 receptų ir siunčiam į Anglijos labdaros organizaciją „A Jewish LifelineWorldwide“  kurios oftalmologas pasiūlė bendruomenei  atsiųsti pagal receptus pagamintus akinius. Siunčiant receptus, nurodomas amžius, lytis ir kokiam tikslui bus naudojami akiniai, gal skaitymui, o gal darbui su kompiuteriu ir t.t. Akiniai dalinami senjorams kaip dovana. Senjorai turi nemažai problemų dėl prastėjančio regėjimo, todėl žinant akinių kainas Lietuvoje, ši programa jiems labai svarbi.  Surenkam keliasdešimt paraiškų ir siunčiam į Angliją, -pasakoja Ema.

  -Na, kaip , ar patinka akiniai? Ar geri?-  Klausia Miros LŽB socialinio centro koordinatorė Ema Jakobienė. Mira užsisakė jau antrus akinius, ji patenkinta , šypsosi. -Visi šiandien atėję džiaugiasi, belieka nusifotografuoti bendroje nuotraukoje, kuri bus siunčiama rėmėjui kartu su padėka.- O dabar nusiųsim nuotrauką savo rėmėjui, kad pamatytų jus su akiniais ir padėkosim. Jau renkam naujas paraiškas devintai siuntai. Visi su naujais akiniais nuotraukose.