LŽB Vadovų (madrichų)  seminaras Dubingiuose

LŽB Vadovų (madrichų) seminaras Dubingiuose

 

Rugsęjo mėnesį Dubingiuose, poilsio ir seminarų centre „ORO Dubingiai“ vyko seminaras LŽB klubų vadovams madricham. Šis seminaras buvo skirtas madrichų kvalifikacijos tobulinimui, programų „Ilan“, „Knafaim“ ir „Regionai“ kūrimui. Į seminarą susirinko madrichų komanda, pakviesti patyrę koordinatoriai, kurie pasidalino savo žiniomis su jaunaisiais būrių vadovais.

Madrichai turėjo galimybę atskleisti savo lyderystės puses, parodyti savo sugebėjimus ir atsiskleisti kaip puikūs žmonės, mokantys dirbti komandoje. Jie galėjo parodyti vieningos komandos įgūdžius žaisdami kolektyvinius žaidimus ir ruošdami programą iki šio sezono pabaigos, t.y iki žiemos stovyklos. Koordinatoriai mokė paruošti įdomias programas vaikams ir paaugliams, kad šių metų sezonas jiems būtų įsimintinas, o kitamet turėtume dar daugiau norinčių dalyvauti mūsų klubuose.

Atvažiavę svečiai dar kartą priminė apie švenčių reikšmę žydų gyvenime, pasakojo įdomius faktus apie šventes ir rodė kaip  ir ką galima tai panaudoti, kuriant programas vaikams. Kalbėta kaip būti atsakingam žmogui ne tik savo gyvenime, bet ir darbe su vaikais. Kadangi madrichai yra pavyzdys, mokytojai ir draugai, todėl atsakingumas jiems yra tikrai labai svarbus. Mokėmės kaip teisingai vesti programas ir jas kurti, į kokius dalykus reikia atkreipti daugiau dėmesio ir kaip vesti programą, kad ji būtų įdomi vaikams, paaugliams ir aišku tėveliams.

Vakarais Dubingiuose organizavome įdomias vakarines programas, kad parodytume madichams gerą pavyzdį, kaip surengti įdomius visiems žaidimus, mažiems ir dideliems. Organizavom vakarines edukacines programas, kurių metu mokėmės ir drauge linksmai leidome laiką.

Visi kartu atlikome tikrai labai didelį darbą. Džiugu, kad turime galimybę šiek tiek aktyvinti madrichų veiklą ir jų indėlį į Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės vaikų programas. Puikiai ir produktyviai praleidome tris dienas Dubingiuose. Dėkojama mūsų rėmėjams, kad turime galimybę organizuoti tokio pobūdžio seminarus.

  • madrichai1
  • madrichai2
  • madrichai3
  • madrichai5
  • madrichai4
  • madrichai6
  • madrichai7