Renginys skirtas pianistės, pedagogės Olgos Šteinberg 100-ioms gimimo metinėms

Renginys skirtas pianistės, pedagogės Olgos Šteinberg 100-ioms gimimo metinėms

Rugsėjo 9 d. 18 val. Vilniuje, LMTA  didžiojoje salėje minėsime pianistės, prof. Olgos Aleksandrovnos Šteinberg gimimo 100-sias metines. Pandemija sutrukdė padaryti tai 2020 m.

Gros Jos mokiniai, dalinsis prisiminimais, laukiame filmo peržiūros.

Maloniai kviečiame!

Olga Šteinberg gimė Rostove prie Dono. Pirmoji jos mokytoja – namuose mokyti pradėjusi teta Sara Kan, koncertuojanti pianistė.

Šeimai pabėgus į Odesą, talentinga mergaitė pateko į Piotro Stoliarskio namuose buvusią mokyklą. Jau tada su Šaja (Aleksandru) Livont grojo ansamblius, akompanavo ir kitiems Piotro Stoliarskio mokiniams.

1939 m. studijas tęsė Odesos konservatorijoje. Karo metu su mama pabėgo į Udmurtiją. Dirbo Iževsko muzikinės komedijos teatre, įgijo didelę skaitymo iš lapo, darbo su dainininkais patirtį. Aleksandrui Livontui talkinant, 1943 m. buvo iškviesta į Maskvos Piotro Čaikovskio konservatoriją studijuoti prof. Jakovo Zako klasėje. Studijas baigė 1947 m.

Puikiai baigusiems Maskvos konservatoriją A. Livontui ir  O. Šteinberg buvo pasiūlytos geros tarnybos Maskvoje. Tačiau jie pasirinko Meno reikalų valdybos viršininko Juozo Banaičio pasiūlymą ir atvažiavo į Lietuvą. Nuo 1945 m. balandžio 1 d. Aleksandras Livontas tapo Kauno konservatorijos vyr. dėstytoju, Valstybinio operos ir baleto teatro orkestro koncertmeisteriu, solistu baleto spektakliuose, vėl atkurtos filharmonijos solistu.

Baigusi studijas Olga Šteinberg su mama į Kauną atvažiavo 1947-siais.

Kaune prasidėjo abiejų muzikų koncertinis gyvenima.

Šaltinis: >>ltmkm.lt