Kviečiame į koncertą su JAV pianiste Golda Vainberg-Tatz

 

Birželio 7 d., ketvirtadienį, 19.00 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje (Vilniaus g. 30)

GOLDA VAINBERG-TATZ (fortepijonas, JAV/IZRAELIS)

Vilniaus m. sav. ŠV. KRISTOFORO KAMERINIS ORKESTRAS

Meno vadovas – MODESTAS BARKAUSKAS

Dirigentas – DONATAS KATKUS

Programoje:

PASAULINĖ JANO RADZYNSKI KONCERTO PREMJERA

Parašyta specialiai G. Tatz ir Šv. Kristoforo kameriniam orkestrui

A. Mozart Koncertas fortepijonui ir orkestrui Nr. 26

I. Allegro

II. Larghetto

III.  Allegretto

Koncerto solistę, JAV pianistę Goldą Vainberg-Tatz su Lietuva sieja ypatingas ryšys. Jos mama – Rokiškio klebono Antano Gobio išauginta mergaitė. Šiuo metu Golda – garsi Niujorke gyvenanti  JAV ir Izraelio pianistė ir pedagogė. Šiame koncerte išgirsime jai ir Šv. Kristoforo kameriniam orkestrui pašvęsto žymaus Amerikos kompozitoriaus Jano Radzynski koncerto fortepijonui ir styginių orkestrui pasaulinę premjerą.

KONCERTO PAGRINDINIS RĖMĖJAS – UAB BIOTECHPHARMA

Muzikinį išsilavinimą G. V. Tatz įgijo Nacionalinėje M.K. Čiurlionio menų mokykloje, studijas tęsė Izraelio Rubino muzikos akademijoje, Tel Avivo universitete ir Džiuljardo aukštojoje muzikos koledže Niujorke.

Kaip solistė Golda pasirodė visoje Europoje, Izraelyje ir JAV, bei dalyvavo Europos radijo ir televizijos laidose. Kaip kviestinė atlikėja, dalyvavo Zalcburgo Mocarteumo, Vilniau festivaliuose, Puigcerda muzikos festivalyje Ispanijoje, Tarptautiniuose Italijos Garfagniana muzikos, Puerto Riko pianistų festivaliuose, Izraelio kamerinės muzikos festivalyje, Tarptautiniame Šanchajaus pianistų ir Himalajų festivaliuose. Gimtoje Lietuvoje yra ne kartą pasirodžiusi su Lietuvos simfoninias ir kameriniais orkestrais: Nacionaliniu simfoniniu (diriguojant Robertui Šervenikui, Zeevui Dormanui), Lietuvos kameriniu, (diriguojant Sauliui Sondeckiui, Modestui Pitrėnui), Kauno simfoniniu (diriguojant Johnui Fisheriui).

Pianistė yra pelniusi įvairių prizų ir apdovanojimų – ji tarptautinių konkursų laureatė ir įvairių prestižinių fondų stipendininkė. Paminėtini jos laimėjimai Tarptautiniuose konkursuose Mičigano universitete, „World Piano Competition“ Cincinatyje, Ohajuje, „Frina Awerbuch“ tarptautiniame konkurse Niujorke, Palm Byčo tarptautiniame konkurse Floridoje, „Prix-du Disque“ apdovanojimas už muzikos įrašus Prancūzijos pianistų institute Paryžiuje.

Golda Vainberg-Tatz yra įrašiusi kompaktinių plokštelių su Valstybiniu Vilniaus kvartetu (Delos, JAV), smuikininku Raimundu Katiliumi, Maskvos kameriniu orkestru ir solo. Jos įrašai yra pelnę aukščiausius kritikų įvertinimus žurnaluose „Fanfare“ ir „American Record Guide“.

Bilietai