LŽB Jaunimo programų veikla

Jaunimo programų veikla užsiėmimuose 2016 m. kovą, apie kurią rašo šių programų koordinatorius Pavelas Guliakovas. 

Klubas “Ilan” kartu su jaunaisiais būrių vadovais puikiai tęsia savo veiklą.

2016.03.13 Užsiėmimai vyko Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenėje vaikų klube. Kaip visuomet vaikai ateina ne tik linksmai praleisti laiką, bet ir informatyviai. Šį kartą užsiėmimas buvo skirtas žydiško gyvenimo ciklo pažinimui, pradedant nuo gimimo, baigiant didelės šeimos tradicijomis.

2016.03.20 Užsiėmimai vyko Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenėje vaikų klube. Šis užsiėmimas buvo skirtas artėjančiai Purim šventei, jos istorijai, pagrindiniams įvykiams ir šventės tradicijoms. Buvo žaidžiami žaidimai, vedamas informatyvus užsiėmimas.

Klubas “Knafaim”.

“Knafaim” veikla, kuri surenka nemažą paauglių skaičių, rūpinasi patyrę koordinatoriai. 2016.03.11 Užsiėmimai vyko Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenėje. Su paaugliais buvo vedamos diskusijos apie žydiškas tradicijas, apie jų šeimose išlikusias vertybes. Keliamos diskusijos ir atviravimai, ką atsimena paaugliai iš savo senelių pasakojimų. Buvo kalbama apie Yad Vasheme patirtas emocijas, pasakojama apie memorialo veiklą ir istoriją.

2016.03.18 Užsiėmimai vyko Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenėje. Patyrę koordinatoriai vedė užsiėmimą apie inovatyvius Izraelio pasiekimus, apie litvakų indėlį į dabartinę Izraelio medicinos ir politikos veiklą. Kaip ir kiekviename užsiėmime, stengiamasi kuo daugiau diskutuoti ir sužinoti patiems, bei duoti naudingos informacijos būsimiems abiturientams ir vyresniųjų klasių mokiniams.

2016.03.24 Klubas „Knafaim“ dalyvavo išvykoje „Breaktheroom“ galvosūkių kambaryje. Spręsdami galvosūkius, ne tik įdomiai praleido laiką, bet ir įgavo naujos patirties ir geriau pažino savo draugus. Tai ne tik linksmas užsiėmimas, bet ir labai naudingas, mėgstantiems spręsti sudėtingas mįsles ir galvosūkius. Jaunimas dar ilgai atsimins patirtus įspūdžius.

Programa “Regionai”

2016.03.20  Klaipėdos žydų bendruomenėje vestas užsiėmimas vaikams.  Klaipėdoje nėra daug vaikų, tačiau Mark Fukson ir Mark Zaičik turėjo gerą kompaniją, su kuria linksmai, informatyviai ir smagiai praleistas laikas. Regionuose visada labai laukiami patyrę madrichai, jų ypač  pasiigstama po vasaros ir žiemos stovyklų.

Purim šventė

2016.03.26  Apie linksmiausiai vykusią šventę jau girdėjo visa bendruomenė, dalyvavo vaikai ir tėvai. Purim šventė buvo skirta „Dubi“, „Dubi Mishpaha“ ir „Ilan“ klubo vaikams. Puikiai pasidarbavę madrichai ir koordinatoriai suorganizavo ir vedė vaikams nuostabią šventę. Buvo kostiumuoti madrichų pasirodymai, deklamuoti eilėraščiais pagal Magelat Ester tekstus,  vaikai patys darė kaukes ir rashanus, stebįjo Fajerlech ansamblio šokius ir patys šoko, gavo dovanas už gražiausius kostiumus ir vaišinosi. Susirinko daug vaikų ir jų tėvelių, kurie atėjo pasigrožėti savo vaikų kostiumais ir paragauti hamantašenų. Gerai ir prasmingai pasilinksminome šioje, labai svarbioje žydų istorijai,šventėje.

Madrichų seminaras Dubingiuose

2016.03.04-06 Mėnesio pradžioje buvo surengtas seminaras, skirtas madrichų kvalifikacijos kėlimui, programos kūrimui „Ilan“ klubui ir teorinių bei praktinių žinių lavinimui. Buvo surinkta didelė madrichų komanda, pakviesti patyrę koordinatoriai ir lektoriai, kurie pasidalino savo žiniomis su jaunaisiais būrių vadovais. Madrichai turėjo galimybę atsiskleisti save darbuose ir programos renginiuose. Patyrę madrichai vedė žaidimus, kur galėjo parodyti vieningos komandos įgūdžius. Džiugu, kad turime galimybę šiek tiek stimuliuoti madrichų veiklą ir jų indėlį į Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės vaikų programas. Pukiai ir produktyviai praleidome tris dienas Dubingiuose.