Pesacho moksleivių atostogų stovykla LŽB

Pesacho moksleivių atostogų stovykla LŽB

Pesacho švenčių ir moksleivių  atostogų proga Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė  padovanojo vaikams ir jų tėvams  Pesacho stovyklą. Tris dienas mergaitės ir berniukai su vadovais (madrichais) dalyvavo  įvairiuose renginiuose, kartu su specialistais mokėsi atlikti chemijos eksperimentus, kūrė žydiškus suvenyrus, mokėsi šokti, įgijo “Lego inžinerijos” žinių, dalyvavo ekskursijoje po žydiško Vilniaus vietas.

Ketvirtadienį, balandžio 5d. vaikų stovyklos iškilmingame uždaryme dalyvavo populiaraus televizijos projekto “Lietuvos balsas” atlikėja Karina German ir jaunasis Nikita Jusupovas. Publika – vaikai ir jų tėvai.

Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky ir programų vadovė Žana Skudovičienė padėkojo mamoms, tėčiams, seneliams, kad jie patikėjo savo atžalas bendruomenei, taip pat dėkojo Jerulitos gidui ir vaikų tėčiui Viljamui Žitkauskui už surengtą ekskursiją po Vilniaus žydiškas vietas, o madrichams bei mokytojams  už dėmesį ir pamokas vaikams.

Stovyklos vaikai sveikina LŽB senjorus Pesacho proga.

Tėvų, vaikų ir madrichų nuomonė apie šią stovyklą:

Viljamas: “Labai gerai, kad bendruomenė organizuoja šias stovyklas per atostogas. Mano vaikai, aš turiu du, labai noriai dalyvauja šiose programose. Svarbu, kad vaikai gautų daugiau žinių apie savo kultūrą, tradicijas. Aš pats užaugau bendruomenėje, manau, kad stebime renginių ir užsiėmimų tęstinumą, kai vaikai dalyvauja žydų bendrumenės stovyklose. Mums labai svarbu išsaugoti savo tradicijas, kultūrą. Esu profesionalus gidas. Mano misija -. supažindinti savo vaikus su istorija, paveldu ir  Lietuvos žydų kultūra. Šiandien aš pasakojau vaikams apie istoriją ir ORT, mes vaikštinėjome po žydišką Vilnių. Vaikams patiko. Tikiuosi, kad ateityje jie norės sužinoti daugiau apie mūsų miesto istoriją.”

Vika: “Svarbiausia, kad mūsų vaikams patinka, be to svarbu, kad jie yra čia laukiami. Žinoma, aš atkreipiu dėmesį į  stovyklos programą, bet visada žinau, kad vaikams bus įdomu, kad jie naudingai praleis laiką“.

Mariana: “Su džiaugsmu išleidžiu savo dukrą į stovyklą. Mums stovyklos – didelė pagalba,  žinome, kad  vaikai per atostogas bus užsiėmę. Mano dukra naudingai praleidžia laiką visose bendruomenės stovyklose.”

“Mano vardas Bernardas. Labai patinka būti šioje stovykloje, nes galime linksmintis, susitikti su naujais draugais, sužinoti ką nors naujo.”

” Mano vardas Mišel. Stovykla man labai patinka, susipažinau su naujais draugais iš mokyklos ir dar naujų draugų susiradau. Mes eidavome visur kartu, valgydavome ir linksminomės kartu, be to  dar mokėmės pagal programas”.

” Aš Maksimas. Šiandien mes buvome ekskursijoje. Vaikščiojome po žydiškąjį  Vilnių. Man ten labai patiko.  Be to stovykloje turėjome tikrą chemijos laboratoriją.”

” Mano vardas Kotryna. Šioje stovykloje labai smagu, čia geriausi madrichai. Buvo linksma ir įdomu. Aš turiu daug draugų ir manau, kad stovykloje smagiausiai galima praleisti laisvą laiką.”

” Mano vardas – Sofija. Man patiko ekskursija po žydiškas vietas Vilniuje ir šokių pamokos. Be to mes žaidėme įvairius žaidimus.”

” Mano vardas – Saša. Aš ne pirmą kartą stovykloje. Prisiminsiu šią stovyklą, nes sužinojau daug naujų dalykų apie mūsų miestą. Vakar klasėje mus  mokė  Capoeira judesių, aš net išbandžiau namie juos su tėte. Šiandien  daug sužinojau apie chemiją. Ši stovykla labai gera.”

” Aš esu Liza. Šioje stovykloje  įdomiausi buvo įvairūs eksperimentai ir šokiai. Man labai patinka ši stovykla.”

” Mano vardas Rebėka. Man taip pat patiko šokiai, ekskursija ir dar daugiau įdomybių!”

Madrichai:

Mišel: – Kai dirbi su meile, tada viskas sekasi. Labai malonu, kai vaikai ateina pas tave ir dėkoja, sako, kad jiems patinka būti stovykloje.

Elza: – Tai mano pirmoji stovykla, kurioje aš buvau madrichė. Man labai patiko. Nors ši stovykla truko tik tris dienas, mes patyrėme tiek daug gerumo ir džiaugsmo iš čia dalyvavusių vaikų! Be to, pati galėjau daug išmokti iš vaikų, pavyzdžiui, mokėjimo džiaugtis mažmožiais.

Samuelis: – Man patinka dirbti stovykloje, nes yra galimybė vaikui padėti, paskatinti labiau domėtis. Tai puiku.