Prezidentė apdovanojo konkursuose įvertintus muzikus

Pagerbtas ir Kauno žydų bendruomenės  narys klarnetininkas Rokas Makštutis.

Trečiadienis, kovo 7 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė padėkos raštus tarptautiniuose konkursuose nugalėjusiems Lietuvos muzikams.

Šiemet valstybės vadovė apdovanojo 30 konkursų nugalėtojų. Laureatų gretose – 29 solistai ir 1 ansamblis, užėmę pirmąsias vietas arba iškovoję didžiuosius prizus konkursuose Austrijoje, Italijoje, Japonijoje, Portugalijoje ir kitose šalyse.

Daugiausia konkursų laimėjo jaunieji Lietuvos akordeonistai, dainininkai ir pianistai. Garbingų apdovanojimų sulaukė ir jaunieji dirigentai, koncertmeisteriai, kanklininkai, taip pat grojantys pučiamaisiais instrumentais.

Pasak šalies vadovės, į šalies muzikos padangę ateina jaunoji muzikų karta, kuriai suteiktos visos galimybės siekti dar daugiau ir toliau tam, kad Lietuva būtų girdima, matoma ir žinoma visame pasaulyje.

Sveikindama laureatus Prezidentė pabrėžė, kad šie pasididžiavimą keliantys laimėjimai – ne tik dėl įgimtų gabumų – absoliučios klausos ar kitų išskirtinių savybių. Svarbiausia – mokėjimas dirbti, siekti savo tikslo ir visada eiti tik į priekį. Šalies vadovė taip pat padėkojo muzikus ugdantiems pedagogams, kurių dėka auga puiki, laisvoje Lietuvoje gimusi muzikų karta. Prezidentė palinkėjo atkaklumo, darbštumo, sėkmės ir kad naujajame valstybės šimtmetyje jaunųjų muzikų vardai vis garsiau skambėtų mūsų šalies ir pasaulio muzikos salėse.

Prezidentės spaudos tarnyba