„Leiskite man būti savimi… Annos Frank gyvenimo istorija“- edukacinė paroda Pakruojyje

„Leiskite man būti savimi… Annos Frank gyvenimo istorija“- edukacinė paroda Pakruojyje

2018 m. vasario 26 d. – kovo 26 d. Pakruojo ,,Žemynos“ pagrindinėje mokykloje eksponuojama Annos Frank projekto „Leiskite man būti savimi… Annos Frank gyvenimo istorija“ edukacinė paroda.

Mokyklų, bendruomenių, įstaigų, įvairių organizacijų atstovai kviečiami registruotis iš anksto telefonu 869839492 arba elektroniniu paštu aida.stakutiene@gmail.com ir dalyvauti parodoje. Vieno vizito metu lankyti parodą gali ne didesnė kaip 30 asmenų grupė (turas truks apie 45 minutes). Parodos gidais bus mūsų mokyklos mokiniai, apmokyti Annos Frank namų atstovų ir projekto koordinatorių Lietuvoje.

Leiskite man būti savimi…“ – Annos Frank gyvenimo istorija yra tarptautinė keliaujanti edukacinė paroda, sukurta Annos Frank namuose Amsterdame. Parodos atidarymu, kuris įvyko 2016 m. spalio 20 d.  Vilniaus rotušėje, pradėtas šviečiamasis Annos Frank namų ir Vilniaus kolegijos projektas, skirtas patyčioms mokyklose mažinti. Paroda sudaryta iš dviejų dalių – pirmoji dalis skirta Annos Frank gyvenimo istorijai (nuo jos gimimo 1929 m. iki mirties Bergeno-Belsen koncentracijos stovykloje 1945 metais. Parodoje  pateikiama nuotraukų ir tekstų apie Aną Frank supantį pasaulį – Hitlerio iškilimas, Antrasis pasaulinis karas, žydų persekiojimas).
Antroji dalis skirta patyčių prevencijai – susieja Annos Frank istoriją su šiandiena (trečdalis parodos skirta jaunimo istorijoms šiandien). Aplankę parodą sužinosite, kaip šie jaunuoliai suvokia save, kaip juos mato ir į juos reaguoja kiti. Parodoje aiškiai parodoma, ką reiškia išankstinės nuostatos, kaip tai gali lemti socialinę atskirtį ar net diskriminaciją.