Paroda Šiaulių apskrities žydų bendruomenės atkūrimo 30-mečiui

2018 m. sausio 14 dieną, Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos (Aušros alėja 62, Šiauliai) III aukšto galerijoje atidaryta Savicko dailės mokyklos parengta paroda, skirta Šiaulių apskrities žydų bendruomenės atkūrimo 30-mečiui. Paroda eksponuojama iki sausio 28 dienos.

2015 m. vasarą Savicko dailės mokykla pradėjo veiklą Lietuvos žydų bendruomenėje. Pirmiausia buvo organizuotas tapybos pleneras Molėtų rajone, prie Bebrusų ežero. Plenero sėkmė buvo pagrindinis akstinas įkurti dailės mokyklą Lietuvos žydų bendruomenėje.

Tų pačių metų rudenį Vilniuje atidaryta Savicko dailės mokykla. „Mokslus ir pradėjome „Dailės įvadą su Raimondu Savicku“. Šių mokymų tikslas – sukurti tapybos, piešimo, dailės istorijos pagrindus, kad mokiniai galėtų toliau savarankiškai dirbti, tobulėti. Turime programą, kuria remiamės. Teorija susieta su praktika. Šioje mokykloje mokomasi ne tik dailės stiliaus, studijuojame gotiką, renesansą, baroką, klasicizmą, bet ir judaiką: tapome sinagogas, susipažįstame su litvakų dailininkais.

Kiekvieną rudenį ateina labai daug norinčių mokytis, vėliau jų šiek tiek sumažėja. Dabar yra apie dvidešimt. Lietuvos žydų bendruomenės nariai dirba dviejose grupėse: labiau ir mažiau pažengusiųjų. Nors mokykla skirta suaugusiesiems, tačiau kai kurie iš jų anksčiau visai nesimokė dailės.

Jau tapo tradicija, baigus mokslus organizuoti parodas ir vasaros tapybos plenerus. Esame pastebėti ir kviečiami pristatyti savo darbus Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose“- sako Raimondas Savickas, Savicko dailės mokyklos vadovas.