Knygos pristatymas – jaukiai apie Izraelį kartu su Ž. Juonyte

Ketvirtadienio vakarą Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenėje vyko knygos Izraelis ir jo žmonės pristatymas kartu su autore Živile Juonyte.

Izraelis Ž. Juonytės gyvenime užima svarbią vietą –  ji yra Izraelio visuomenės ir politikos specialistė, magistro studijas baigusi būtent Jeruzalės Hebrajų universitete. Živilė taip pat savanoriavo Izraelio kariuomenėje pagal užsieniečiams skirtą programą ir, žinoma, gyvendama Izraelyje – domėjosi jo kultūra, žmonėmis ir bandė peprasti šią kontrastingą ir turtingą istoriją turinčią šalį.

Knygos Izraelis ir jo žmonės idėja gimė dar Živilei ruošiantis išvykti į Izraelį – jai pačiai labai trūko tokios knygos, kurioje būtų apibūdinta Izraelio kultūra, visuomenė, politika.

Pristatymo metu autorė pasakojo apie įvairialypę Izraelio visuomenę, kad ji sudaryta iš skirtingų pasaulio pusių atvykusių žmonių, kurie į šalį importavo ir dalį savo kultūros ar tradicijų. Ž. Juonytė taip pat dalinosi žiniomis apie Izraelio politinę sistemą, Izraelio kariuomenės svarbą socialinei intengracijai ir pažeidžiamiausioms grupėms.

Ž. Juonytę su knygos išleidimu sveikino Vilniaus žydų religinės bendruomenės Pirmininkas Simas Levinas.