Izraelio ambasada kartu su kampanija “Už saugią Lietuvą” dovanojo džiaugsmingas akimirkas Lietuvos vaikams

Izraelio ambasada kartu su kampanija “Už saugią Lietuvą” dovanojo džiaugsmingas akimirkas Lietuvos vaikams

Gruodžio 7 d., Izraelio ambasada Lietuvoje sukvietė per 150 vaikų iš visos Lietuvos į dienos išvyką Vilniuje. Į šventiškai pasipuošusią šalies sostinę atvyko “Gelbėkit vaikus” dienos centrų auklėtiniai iš Pasvalio, Širvintų, Šakių, Kazlų Rūdos, Marijampolės, Kupiškio, Zarasų rajono bei iš Antazavės vaikų globos namų.

Vladimiro Ivanovo ( VŽ) nuotr. Džiaugiamės mūsų draugyste ir bendradarbiavimu LR Prezidentės inicijuota socialine kampanija “Už saugią Lietuvą”. Kartu įgyvendiname jau ne pirmą ir tikrai ne paskutinį projektą, kuriuo nuoširdžiai dvanojame džiaugsmo akimirkas Lietuvos vaikams.

Pranešimas spaudai

Izraelio ambasada kartu su kampanija “Už saugią Lietuvą” dovanoma džiaugsmingas akimirkas Lietuvos vaikams

Prezidentės inicijuotą socialinę kampaniją “Už saugią Lietuvą” (USL) pirmoji iš užsienio atstovybių šalyje palaikiusi Izraelio ambasada, tęsia bendradarbiavimą ir dovanoja džiaugsmingas akimirkas Lietuvos vaikams.

Š.m. gruodžio 7 d., trečią kartą nuo praėjusių metų gegužės mėnesio, Izraelio ambasada pakvietė per pusantro šimto vaikų iš septynių visoje šalyje veikiančių organizacijos „Gelbėkit vaikus“ globojamų vaikų dienos centrų ir Antazavės vaikų globos namų į vienos dienos išvyką. Pramogų ir džiaugsmingų akimirkų kupina diena vyko Kalėdoms pasiruošusioje Lietuvos sostinėje. Nemaža dalis vaikų Vilniuje lankėsi pirmą kartą ir dar didesnė jų dalis pirmą kartą matė taip įspūdingai Kalėdoms papuoštą miestą.

Išvykos į Vilnių metu vaikai pramogas pradėjo apsilankymu kino teatre, vėliau vaišinosi picomis, vaikštinėjo po švenčių dvasia alsuojantį Vilniaus senamiestį. Prie Vilniaus Katedros aikštėje pastatytos pagrindinės miesto Kalėdų eglės vaikai vaišinosi karšta arbata, gardžiomis spurgomis – tradiciškai valgomomis per šiuo šventiniu žiemos laikotarpiu žydų tradicijoje minimą Chanukos šventę, bei turėjo galimybę pajodinėti poniu. Po smagių pramogų vaikai dalyvavo ekskursijoje Prezidentūroje esančiame Valstybės pažinimo centre.

Nepaprastasis ir įgaliotasis Izraelio valstybės ambasadorius Lietuvoje Amir Maimon pažymėjo, jog Izraelio ambasadai yra labai svarbu dovanoti dėmesį ir džiaugsmą Lietuvos vaikams. „Pirmiausia tai yra susiję su pamatinėmis vertybėmis žydų tradicijoje, kurios mus moko rūpintis bendruomene ir artimaisiais. Gerais darbais darome įtaką aplinkai, o ypatingai vaikams. Kita vertybė, kuria vadovaujamės, hebrajiškai skamba „Tikkun olam“, pažodžiui verčiant reiškia „taisyti pasaulį”, savo veiksmais daryti mūsų pasaulį geresniu“, – kalbėjo ambasadorius.

Pasak Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės, aktyvus užsienio atstovybių įsitraukimas ir dalyvavimas kampanijoje – geriausias įrodymas, kad mus vienija bendras tikslas kurti Lietuvos žmonių socialinę gerovę ir saugumą.

Nuo 2015 metų pradžios Lietuvoje darbą pradėjusi Izraelio ambasada, bendradarbiaudama su organizacija „Gelbėkit vaikus“, yra įgyvendinusi jau ne vieną renginį, skirtą socialinėje atskirtyje gyvenantiems vaikams. 2016 m. minint šalies Nepriklausomybės dieną, ambasados darbuotojai lankėsi vaikų dienos centruose ir dovanojo jiems būtinų daiktų, kartu su Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazijos moksleiviais rinko ir vaikų dienos centrams dovanojo knygų, 2016 m. vasara pakvietė vaikus į dienos stovyklą Dubingių žirgyne, kur su vaikais susitiko ir šalies Prezidentė. 2017 m. vasarą ambasada dovanojo dienos išvyką į Vilnių vaikams iš šalyje veikiančių organizacijos „Gelbėkit vaikus“ globojamų vaikų dienos centrų.