Europos čempionė D. Kutkaitė Lietuvos meninę gimnastiką kelia į naujas aukštumas

Europos čempionė D. Kutkaitė Lietuvos meninę gimnastiką kelia į naujas aukštumas

Žymiausia visų laikų Lietuvos gimnastė Dalia Kutkaitė prieš trejus metus grįžo į Lietuvą ir atsidavė darbui su jaunosiomis Lietuvos sportininkėmis. 1982 metų Europos meninės gimnastikos čempionė jau trečią kartą surengė savo vardo taurės varžybas, kurios susilaukė daug teigiamų atsiliepimų iš svečių, o varžybų lygis auga su kiekvienais metais.

D. Kutkaitės taurės varžybos sekmadienį vyko Vilniaus „Siemens“ arenoje. Čia žiūrovai galėjo išvysti tokias tituluotas sportininkes, kaip pasaulio ir Europos čempionė rusė Aleksandra Soldatova, Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių šeštos vietos laimėtoja baltarusė Jekaterina Galkina, tituluota bulgarė Neviana Vladinova, publikas visame pasaulyje žavinti gruzinė Salomė Pažava.

Dalios Kutkaitės taurės individualiose moterų varžybose Lietuvai atstovavo 18-metė Elizabet Vera Rosican (Elisabeth Vera Rositsan). Jai teko kovoti su tituluotomis ir labiau patyrusiomis užsienio sportininkėmis.

Elizabeth yra viena stipriausių sportininkių gimnasčių, ji garsina Lietuvos vardą Europos ir pasaulio čempionatuose, taip pat Makabiadoje.

LIETUVOS ŽYDŲ BENDRUOMENĖ DIDŽIUOJASI JAUNOSIOS SPORTININKĖS PASIEKIMAIS, LINKIME SĖKMĖS, ELIZABETH!