Dalyvaukite chalų kepimo šventėje 2017

Dalyvaukite chalų kepimo šventėje 2017

Žydų pavasaris, globalus socialinis fenomenas, nereali patirtis – tai tik keli raktiniai žodžiai apibūdinantys The Shabbos Project.

Pernai vieną šabatą kartu organizavo 6000 savanorių, 95 šalyse, 1152 miestuose, kalbėjo 10 kalbų, 8000 moterų chalas kepė Buenos Aires, 5 kvartalai Los Andžele buvo uždaryti chalų kepimo stalams išstatyti, 10000 susirinko į Havdalą koncertą Melburne, šventė sugeneravo 61884223 skaitmeninius atvaizdus Interneto erdvėje.
Tapkite šio stebuklo dalimi, organizuokite Šabato vakarienę savo namuose, džiaukitės Havdala muzika.

Kviečiame kartu kepti chalas ir kartu su Lietuvos žydų (litvakų) bendruomene ruoštis šiam nuostabiam vakarui. Spalio 26 d. nuo 18.00 val. Registracija:>> goo.gl/Pi5X7k

Dalinamės Beigelių krautuvėlės penktadienio chalos receptais:

Klasikinė chala 

Išeina: 2 chalos po 300 gr ir 1 mini arba viena šeimyninė

Vanduo – 150-200 ml

Mielės – 15-20 gr.

Miltai – 0,5 kg

Aliejus – 50 ml

Cukrus – 40 gr

Kiaušinis – 1-2

Druska – pusė šaukštelio

Veganiška chala 

Išeina: 2 chalos po 300 gr ir 1 mini arba viena šeimyninė

Vanduo – 150-200 ml

Mielės – 15-20 gr.

Miltai – 0,5 kg

Aliejus – 50 ml

Cukrus – 40 gr

Bananas – 1

Druska – pusė šaukštelio

Rudeninė chala su moliūgu

Išeina: 2 chalos po 300 gr ir 1 mini arba viena šeimyninė

Orkaitėje kepto moliūgo tyrė – 200 ml

Vanduo – 150-200 ml

Mielės – 15-20 gr.

Miltai – 0,5 kg + 100 gr

Aliejus – 50 ml

Cukrus – 40 gr

Pusė šaukštelio druskos, cinamonas, muskato riešutas