Užsienio reikalų ministras vyksta oficialaus vizito į Izraelį

urm.lt

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius rugsėjo 2-5 dienomis vyksta oficialaus vizito į Izraelio Valstybę ministro pirmininko Benjamino Netanyahu, šiuo metu taip pat einančio Izraelio Valstybės užsienio reikalų ministro pareigas, kvietimu.

Vizito programoje numatyti susitikimai su Izraelio Valstybės Prezidentu Reuvenu Rivlinu, ministru pirmininku Benjaminu Netanyahu, Kneseto pirmininku Yuli-Yoelu Edelsteinu ir Lietuvos-Izraelio Parlamentinės draugystės grupe, gynybos ministru Avigdoru Libermanu, užsienio reikalų viceministre Tzipi Hotovely, ministro pirmininko pavaduotoju, Kneseto nariu,  Michaelu Orenu.

Susitikimų metu bus aptartos Lietuvos ir Izraelio tolesnio bendradarbiavimo perspektyvos, ryšių aukštųjų technologijų sektoriuose (biotechnologijų, farmacijos, Fintech) plėtojimo potencialas, pristatyti žydų paveldo įamžinimo Lietuvoje projektai, apsikeista nuomonėmis apie bendradarbiavimą tarptautinėse organizacijose, aptarta saugumo situacija Lietuvos ir Izraelio kaimynystėje, bendradarbiavimas kovojant su terorizmo grėsme.

Ministras L. Linkevičius skaitys paskaitą Izraelio Užsienio reikalų tarybos ir Pasaulio žydų kongreso renginyje Jeruzalėje, dalyvaus susitikimuose su Litvakų organizacijų „Beit Vilna”, „Igud jocei Lita”,  „Israelita” nariais ir Izraelio lietuvių bendruomene „Nerija”.  Jis taip pat susitiks su rugsėjo 6-7 dienomis vykstančiai DLD Tel Aviv skaitmeninei konferencijai (DLD Tel Aviv Digital Conference) besirengiančiais startuolių atstovais iš Lietuvos ir Izraelio.

Ministras L. Linkevičius kartu su Izraelio gynybos ministru Avigdoru Libermanu šeštadienį stebės krepšinio rungtynes, kuriose susitiks Lietuvos ir Izraelio  rinktinės. Rugpjūčio 31 dieną prasidėjusio Europos krepšinio čempionato „Eurobasket 2017“ pirmojo etapo varžybos vyks Tel Avive.

Šiais metais minimos 25-osios Lietuvos ir Izraelio diplomatinių santykių užmezgimo metinės. Pastarieji metai pasižymi teigiamomis augimo tendencijomis įvairiose dvišalio ekonominio bendradarbiavimo srityse. Augo prekybos apimtys ir turizmo srautai, sparčiai vystomas bendradarbiavimas su Izraeliu gynybos pramonės srityje, sėkmingai bendradarbiaujama mokslo ir inovacijų srityse.