Ukmergės Dukstynos pagrindinės mokyklos prasminga išvyka į Kauną

Ukmergės Dukstynos pagrindinės mokyklos prasminga išvyka į Kauną

Ukmergės Dukstynos pagrindinės mokyklos TUC nariai ir TUC koordinatore Vida Pulkauninkienė, tęsdami pažintį su žydų gelbėtojais, gegužės 15d. lankėsi Sugiharos namuose muziejuje Kaune. Muziejuje nariai galėjo ne tik apžiūrėti memorialinę ekspoziciją, bet ir pamatyti 1939-1940 metų Kauno kino kroniką, virtualias Ch.Sugiharos veiklos Lietuvoje parodas, susipažinti su audiovizualine ekspozicija apie karo pabėgėlių kasdienybę Lietuvoje ir kelyje į išsigelbėjimą, pirmuosius žingsnius emigracijoje – Kobėje (Japonija), JAV, Naujojoje Zelandijoje ir kitur.
Č. Sugiharos vardas greta tuometinio Nyderlandų garbės konsulo Kaune Jano Zwartendijko ir kitų negausių pasaulio valstybių diplomatų, kurie ryžosi padėti mirties akivaizdoje atsidūrusiems Europos žydams, vardų primena dabarties kartoms grėsmes, slypinčias žmonijos prigimtyje, rodo tolerancijos, gerumo ir teisingumo pavyzdį. Ekskursijos gidas buvo muziejaus vadovas Simonas Dovidavičius.

Toliau pažintį Ukmergės TUC nariai tęsė buvusiame Vilijampolės gete. Ekskursiją po šį rajoną pravedė LSMU gimnazijos mokytoja, TUC koordinatorė Daiva Žemaitienė. Po pažintinės ekskursijos mokytoja pakvietė į gimnaziją. Gimnazijos direktorius Arūnas Bučnys aprodė mokyklą, supažindino su mokyklos tradicijomis, bei moksleivių pasiekimais, susitiko su gimnazijos TUC nariais.

Kelionę mokyklos moksleiviams organizavo Ukmergės rajono žydų bendruomenė, vykdydami tęstinį projektą.

Ukmergės rajono žydų bendruomenės rėmėjas Geros valios fondas.

  • Sugih1
  • Sugih2
  • Sugih3
  • Sugih4
  • Sugih5
  • Sugih6