Viešnia iš tolimos šalies. Savo šaknų beieškant

Gegužės 5 d. Panevėžio m. žydų bendruomenėje lankėsi viešnia iš Pietų Afrikos respublikos Ada Brill ir ją lydintis gidas Menachem Motola.
Ados šaknys Lietuvoje – jos motina Chasia Goldin kilusi iš Radviliškio, 1935 metais įstojo į Panevėžio Hebrajų gimnaziją (dabartinėje Elektros g.), baigusi kurią išvyko į Kauną. Karo pradžioje Ados motina papuolė į Kauno getą būdama nėščia. Kūdikis, kurio ji laukėsi buvo Ada Brill.
Atvykusi dabar į Lietuvą aplankyti vietų, susijusių su mama, Ada užsuko ir į Panevėžio žydų bendruomenę, kur ją priėmė pirmininkas Gennady Kofman. Viešnia labai nustebo, pamačiusi bendruomenės archyve esančias nuotraukas, vienoje ji pamatė savo brolį. Nei šios, nei kai kurių kitų, jai brangių nuotraukų, ji iki šio susitikimo nebuvo mačiusi. “Labai malonu buvo nustebinti mūsų viešnią ir parodyti jai dar nematytas šeimos gyvenimo akimirkas. Tokie susitikimai ir atradimai visada jaudina. Sutarėme su gerbiama Ada Brill ir ateityje palaikyti ryšius, keistis archyvinėmis nuotraukomis bei informacija”,- susitikimui baigiantis sakė G. Kofman.