Vasario 16-oji žydų bendruomenėje su Lietuvos skautija

Vasario 16-oji žydų bendruomenėje su Lietuvos skautija

Lietuvos skautija, Lietuvos lenkų harcerių (skautų) sąjunga ir Lietuvos žydų studentų sąjunga Vasario 16-ąją šventė drauge – įvairių tautybių Lietuvos piliečiai susirinko kartu.
Pokalbiuose apie laisvę, pilietiškumą ir istoriją dalyvavo Vilniaus Jono Pauliaus II gimnazijos direktorius, buvęs harcerių vadovas Adam Blaškevič, Lietuvos žydų bendruomenės nariai, Lietuvos rusų dramos teatro aktoriai, Lietuvos lenkų, rusų, lietuvių skautai.
Renginys vyko Lietuvos žydų bendruomenėje (Pylimo g. 4, Vilnius). Jį tiesiogiai transliavo LŽB Facebookas.
Lietuvos žydų litvakų bendruomenė džiaugėsi, kad renginio svečiu buvo gerbiamas Šolom Aleichemo gimnazijos direktorius Miša Jakobas. Kas geriau, jei ne žmogus, paskyręs savo gyvenimą jaunosios kartos ugdymui, papasakotų apie Lietuvos valstybės, kūrimą.

Jakobas
„Visą laiką sakau tėvams: jeigu norite, kad vaikas padarytų karjerą, jei siejate savo gyvenimą su Lietuva, turite žinoti keletą svarbių dalykų: pirmiausia turite nepriekaištingai mokėti šalies kalbą. Jei ateisi pas geros įmonės vadovą ir pradėsi mekenti, parašysi pareiškimą su klaidomis, nemokėsi sakinio suregzti, vadovas turi teisę sakyti „eik lauk“, – DELFI.lt dėstė M. Jakobas.