Įspūdžiai iš LŽB vaikų žiemos stovyklos Amehaye 2016

Įspūdžiai iš LŽB vaikų žiemos stovyklos Amehaye 2016

LŽB vaikų žiemos stovykla Amehaye2016.tradiciškai organizuoja Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė ir Amerikos paskirstymo komitetas. Žiemos stovykla vyksta Dubingiuose. Kasmet susirenka apie 90 vaikų, norinčių atostogų metu praleisti laiką kartu. Buvo surinkta gera komanda darbuotojų, išmanančių savo darbą ir ne pirmus metus dalyvaujančių stovyklų organizavime.

Šiais metais stovyklos tema – Chanuka Štetl, kadangi stovyklos datos pataikė į Chanukos šventės dienas. Kiekvienai dienai buvo skirta  tema, kurią madricha (vadovai)  analizuoja, apie ją kalba ir teikia vaikams informaciją. Stovykla yra ne tik smagi vieta, bet ir naujų žinių, įdomios informacijos teikimas, per žaidimus pristatomo nauji, vaikams nežinomi faktai ir istorijos. Puikiai pažįstama vieta vaikams ir stovyklos darbuotojams – Dubingiai  jau tapo antraisiais namais, kuriuose vaikai jaučiasi puikiai, kaip ir atvykstantys dirbti vadovai.

Paruošti užsiėmimai ir programos suteikia vaikams geras emocijas ir prisiminimus. Šį kartą stengėmės gerokai atnaujinti programą, vyko specialūs užsiėmimai su Grigorijum Riuminu, mokančiu dirbti su vaikais, šis vaikinas demonstruoja daug aktyvių informatyvių veiklų, susietų su   naudinga ir įdomia informacija. Vakarais programas ruošė programų koordinatoriai, turintys patirtį stovyklose. Svarbu, kad vakarinės programos buvo įdomios, kvapą gniaužiančios ir įsimintinos. Jau kelierius metus stovykloje dalyvauja buvęs madrichas Michailas Frišmanas, pasitelkęs inovacines technologijas, jis veda dainavimo pamokas. Su vaikais dirbo ir Valerija Jūrevičiūtė, Fajerlech ansamblio dalyvė,  ji pirmą kartą vedė šokius stovykloje, o naujas žmogus kolektyve visada yra įdomu ir sveika. Taip pat nauju žmogumi mūsų komandoje buvo Karolina Palionis, vedusi kūrybines pamokėles, puikiai pritapusi ir atnešusi naujų idėjų.

Į svečius buvo atvykęs Rabinas Danielis Šimsonas Izaksonas, kurį pamilo vaikai už atviras pamokas. Vaikams patinka atviri žmonės, kurie pasakoja ne tik sausą istoriją, bet ir pristato judaizmą per tikrus įvykius, pasitelkia daug nutikimų ir patirties iš savo gyvenimo. Rabinas vedė maldas vakarais, kai buvo uždegamos Chanukos žvakės. Pats rabinas pritapo prie vedėjų ir pamatė, kaip organizuojamos stovyklos Lietuvoje.

Tokiose pat stovyklose Lietuvos žydų bendruomenėje užaugę madrichai, dirbo su vaikais lyg jie būtų jų giminės, jausdami atsakomybę, atsargiai ir jautriai, todėl atminty visiems išlieka malonios, šiltos emocijos. Visi pažįstami, stovykla kaip viena didelė šeima, kur vyresni padeda jaunesniems, vyrauja gražus bendravimas ir pagarba vieni kitiems.

Žaidimai, skirti visai stovyklai, įdomūs užsiėmimai, gražūs vakarai ir vaikų žingeidumas, noras  įgyti žinių yra svarbu, nes daroma ne šiaip sau, o su dideliu indėliu ateičiai, kai vaikai bendrauja be telefonų, yra išprusę turi judaizmo žinių, gražiai bendrauja ir vertina vienas kitą. Toks yra stovyklos tikslas.

Apie stovyklą papsakojo LŽB Jaunimo programų koordinatorius Pavelas Guliakovas.

Nuotraukos siūlo bent akimirkai atsidurti žiemos stovykloje Amehaye 2016.

 

  • Camp2
  • Camp3
  • Camp4
  • Camp5
  • Camp6
  • Camp7
  • Camp8
  • Camp8
  • Camp9
  • Camp10
  • Camp11
  • Camp12