Išgyvenęs Holokaustą: visa tai neturėjo nieko bendro su karu, smurtą vykdė beprotis

Išgyvenęs Holokaustą: visa tai neturėjo nieko bendro su karu, smurtą vykdė beprotis

Pagaliau išspausdina knyga apie tai, kaip Morizui Scheyeriui sėkmingai pavyko išvengti nacių. Prabėgę dešimtmečiai nenumalšino jo pykčio tiems, kurie padėjo fiureriui, rašo „The Daily Beast“.
M. Scheyeris buvo vieno iš pagrindinių Vienos laikraščių meno direktorius ir pažinojo daugelį garsių miesto menininkų bei buvo svarbi apie literatūrą rašanti žurnalistinė figūra. Atėjus naciams, jam teko palikti savo darbą ir namus. 1943 metais besislapstydamas Prancūzijoje jis pradėjo rašyti tai, kas vėliau tapo knyga „Asylum: A Survivor’s Flight From Nazi-Occupied Vienna Through Wartime France“.
Holokaustas – visa tai buvo daroma visam civilizuotam pasauliui nedrįstant nurodyti, kad tai būtų nutraukta, ar bent jau išdrįstant išreikšti savo pasibaisėjimą. Tik vėliau, gerokai vėliau, kai jau buvo gerokai per vėlu, mes pradėjome sulaukti tų gražių solidarumo išraiškų bendros karo propagandos kontekste. Ir tuomet, kai tai buvo daroma, valstybės, kurios turėjo visas galimybes, ir tai galėjo padaryti be didesnių išlaidų, nesugebėjo įvykdyti savo pareigos atverti vartų persekiojamiems.skaityti plačiau