Pasaulio žydų studentų sąjunga (WUJS)  nominavo LŽB studentų sąjungą apdovanojimams

Pasaulio žydų studentų sąjunga (WUJS) nominavo LŽB studentų sąjungą apdovanojimams

Nuotraukoje: LŽB Studentų sąjungos nariai “The Shabbos Project” chalos kepimo metu, todėl visi su “Beigelių krautuvėlės” prijuostėm.

Pasaulio žydų studentų sąjunga (WUJS)  nominavo Lietuvos Žydų bendruomenės Studentų sąjungą prieš apdovanojimus 2-jose nominacijose. Yra  puiki proga džiaugtis visiems, kurie prisidėjo kurdami universiteto žydišką studentų miestelio atmosferą. Visi studentai iš WUJS visame pasaulyje galite prisijungti kartu švęsti , kad šie visų metų pasiekimai – įvertinti. Šiais metais pasiūlyta dvigubai daugiau apdovanojimų, dar niekada nebuvo tiek daug. Gerai padirbėta. Šaunuoliai. Ačiū visiems, kurie prisideda prie žydiško studentų gyvenimo ir ypač ačiū nominantams.

Tarp nominuotų yra LŽB studentų sąjungos vadovė Amit Belaitė, kuri mano, kad jos kolegos ir draugai sąjungoje  turi mokytis žydų gyvenimo tradicijų. Čia gimę ir gyvenę, studentai nemokėjo ir nepažino daugelio žydiškų dalykų: kaip laikytis Šabo ir kt. Lietuvoje po Holokausto žydiškumas buvo slepiamas, tokie buvo laikai. Dabar viskas atsigauna: šventės, kurias proseneliai švęsdavo, tradicijos šeimose. Plačiai bendraujama su bendraamžiais litvakais Anglijoje, Amerikoje ir kitose šalyse, kurie niekados tradicijų nebuvo praradę.

Amit Belaitė: amit

Įdomiausias dalykas, kad Pasaulio žydų studentų sąjungos prezidentas yra litvakas. Kartą, kai mes tvarkėm su žydų Studentų sąjungos nariais kapines Žąsliuose, aš jam nusiunčiau iš ten nuotrauką, o jis atsakė: “Juk mano protėviai yra iš čia“. Jis atsiuntė pavardę ir mes suradome jo antkapį, kuris buvo vienas iš mūsų tvarkytų antkapių. Kaip gyvenimas netikėtai sujungia kartas ir žmones. Anksčiau nelabai kas vyko bendruomenėje, o dabar mes stengiamės, organizuojam , planuojam, iš tikrųjų pastaraisiais metais jaučiama Studentų sąjungoje ir bendruomenėje plėtra. Mes dabar atgaiviname, kas buvo pamiršta. Pirmiausia mūsų sąjunga gausėja, narių skaičius išaugo. Priimam Lietuvoje gimusius, studijuoti išvykusius į kitas šalis ir tuos, kurie gyvena užsienyje ir turi lietuviškų šaknų, priimam ir tuos, kurie konvertuojasi, priima gijurą (yra ir tokių). Dabar mūsų sąjungoje 664 studentai. Kiekvieną mėnesį organizuojam kelis renginius. Dabar, kai bendruomenėje yra du rabinai, stengiamės atgaivinti judaizmo žinias, kad studentai mokytųsi. Mes skiriamės nuo kitų šalių žydų studentų sąjungų tuo, kad  neatskiriam iš užsienio atvykusių, o priimam juos į savo tarpą. Mums visiems naudingas abipusis bendravimas, buvimas žydiškoje aplinkoje.

Čia yra  2 nominuotųjų grupės, kuriose Lietuva paryškinta:

Sąjungos Plėtros apdovanojimas:
– Jüdische Österreichische HochschülerInnen (Austria)
Lithuanian Union of Jewish Students (Lithuania)
– Unión De Estudiantes Judíos De Barcelona UEJB (Spain)
– Swiss Union of Jewish Students (SUJS) (Switzerland)
– Mazsihisz Ifjúsági Csoport (Hungary)
– Dansk Jødisk Ungdomssammenslutning (DJUS) (Denmark)

Individualūs apdovanojimaiMetų apdovanojimai sąjungų vadovams:
– Micky Fisher, Australasian Union of Jewish Students
– Benny Fischer, European Union of Jewish Students
Amit Belaitė, Lithuanian Union of Jewish Students
– Dani Hovsha, South African Union of Jewish Students
– Jonathan Schoppig, Swiss Union of Jewish Students