DINA YOFFE (Vokietija-Izraelis, fortepijonas), MICHAEL VAIMAN (Vokietija-Izraelis, smuikas) „Romantinės fantazijos“

Lapkričio 8 d. 19 val. Vaidilos teatro salėje (Jakšto g. 9, Vilnius)
DINA YOFFE (Vokietija-Izraelis, fortepijonas), MICHAEL VAIMAN (Vokietija-Izraelis, smuikas) „Romantinės fantazijos“
Programoje:
J. Brahms – 7 fantazijos Op.116
Atl. D. Yoffe
J. Brahms – Sonata Es-dur Op.120 Nr.2 smuikui ir fortepijonui
Atl. M. Vaiman ir D. Yoffe
—–
F. Liszt – Parafrazė „Die drei Zigeuner“
Atl. M. Vaiman ir D. Yoffe
F. Chopin – 3 mazurkos Op.59
Atl. D. Yoffe
M. Ravel – Vocalise-Etude en forme de Habanera
M. de Falla – Ispaniškas šokis
M. Weinberg – Rapsodija moldaviškomis temomis Op.47 Nr.3
Atl. M. Vaiman ir D. Yoffe

Apie Diną Yoffe:

„Dina Yoffe, karališka pianizmo meistrė, visuomet vedanti klausytoją kompozicijos gelmėn, skambinanti labai organiškai, natūraliai.“(Süddeutsche Zeitung)

„Švelnumas ir šiluma tiek muzikai, tiek publikai atsispindėjo kiekvienoje pianistės pasirodymo akimirkoje ir užkariavo klausytojų širdis. Šviesa ir šešėliais žaidė jos intelektas. D.Yoffe – tai atlikėja atskleidžianti gyvenimo prasmes.“(Asahi News, Japonija)

„<…>pirmasis Dina Yoffe užgautas garsas privertė mus patikėti ja. <…> Pianistė siekia išreikšti savo poetinį idealą, jos grojimas pilnas tiesos. <…> Ji žavėjo auditoriją savo virtuoziškumu ir meistriška išraiška.“(Piano News Magazine, Diuseldorfas)

Tarptautinių R. Schuman ir F. Chopin pianistų konkursų aukščiausių premijų laimėtoja. Nuolat koncertuoja tarptautiniuose muzikos festivaliuose Europoje, Japonijoje, JAV. Japonijos fortepijono mokytojų asociacijos garbės narė. Festivalio ir meistriškumo kursų „Muzikos vasara“ Malagoje (Ispanija) meno vadovė.
Dina Yoffe yra gerai žinoma daugelyje Europos šalių, o taip pat ir Rusijoje, Izraelyje, Japonijoje bei JAV. Pianistė yra koncertavusi su žymiais orkestrais: Izraelio filharmonijos (dirigentas Zubin Mehta), Japonijos nacionalinės televizijos NHK (dirigentas Neville Marriner), Maskvos filharmonijos (diriguojant Valerijui Gergijevui ir Dmitri Kitayenko), Tokijo metropoliteno (dirigentas James De Priest), „Kremerata Baltica“ (diriguojant Gidonui Kremeriui), „Maskvos solistai“ (dirigentas Jurijus Bašmetas), Sinfonia Varsovia (diriguonjant Jerzy Kaspszyka) ir kitais orkestrais.

Apie Michael Vaiman:


„Dėl savo ryškaus emocionalumo ir minkšto rafinuoto garso M. Vaiman smuiku griežia labai dainingai ir su didžiule vidine jėga. Jis gali lengvai įveikti virtuozišką kūrinį ir tuo pačiu metu savo instrumentu išreikšti subtilius jausmus.“
(Muzika, Rusija)

„Grodamas kartu su šiuo nuostabiu muziku visuomet patiriu labai daug džiaugsmo ir malonumo.“
Yuri Bashmet

Jau savo karjeros pradžioj Michael Vaiman muzikos kritikų buvo vadinamas „smuiko poetu“. „Briliantinė technika“, „kilnus ir artikuliuotas garsas“, „gilus muzikos suvokimas“ – epitetai kritikų lūpomis išskiriantys šį smuikininką iš kitų muzikų.

Michael Vaiman yra H. Wieniawskio konkurso Poznanėje (Lenkija) aukščiausios vietos laimėtojas. Smuikininkas yra surengęs koncertus JAV, Vokietijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Japonijoje, Izraelyje, Lenkijoje, Ukrainoje, Rusijoje ir kaip solistas, ir kamerinio ansamblio sudėty. M. Vaiman koncertus smuikui yra atlikęs su Berlin Symphony (dirigentas Guenter Herbich), Maskvos Philharmonic (dirigentas Yuri Simonov), Sankt Peterburgo Symphony (dirigentas Arvid Jansons), „Moscow Soloists“ (dirigentas Yuri Bashmet), Lietuvos kameriniu (dirigentas Saulus Sondeckis), Londono Soloist kameriniu ir kitais orkestrais, Tokyo Soloist kameriniu ansambliu. Jis įkūrė kamerinį orkestrą Izraelyje, kuriam vadovavo ir dirigavo 1991-96 m