Lietuvos ambasadoriui Izraelyje ši šalis palieka puikų įspūdį: „Tik spėk stebėti ir mokytis“

 

15min.lt

Izraelis – stebuklinga šalis, drąsiai teigia Lietuvos Respublikos ambasadorius Izraelyje Edminas Bagdonas. Pasak jo, Lietuva iš Izraelio gali pasimokyti labai daug ko, todėl šių valstybių bendradarbiavimas labai svarbus.

Bagdonas ambasadorius

Lietuvos ambasadorius Edminas Bagdonas lankėsi tekstilės, skirtos karo pramonei, gamykloje Marom Dophin. Susitikimų su gamyklos vadovais Oded Brush, Maged Kabalan ir Shlomo Brush ir Lietuvos žydų Izraelyje organizacijos pirmininku Arie Ben Ari Grodzenski metu buvo aptartos bendradarbiavimo galimybės.

Išskirtiniame interviu portalui 15min E.Bagdonas pasakoja apie darbą Izraelyje, čia gyvenančius litvakus, izraeliečių požiūrį į Lietuvą ir atskleidžia, koks lietuvis yra labiausiai žinomas šioje šalyje. – Kas įdomiausia, dirbant ir atstovaujant Lietuvai ambasadoje Izraelyje? Kas labiausiai stebina?

– Man pati šalis yra kaip stebuklas. Kaip ji susikūrė, kiek čia daug įdomių šventų vietų. To nelabai rasi kitur pasaulyje. Į Izraelio atsiradimą įdėta tiek daug filosofijos, proto, kančios, ir pats faktas, kad šita valstybė egzistuoja, jau yra stebuklas.

skaityti plačiau