Jaunieji „Makabi“ futbolininkai stovyklavo Druskininkuose

Jaunieji „Makabi“ futbolininkai stovyklavo Druskininkuose

Vasara moksleiviams ne tik atostogų, bet ir įvairiausių stovyklų metas. Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazijos pradinių klasių moksleiviai, dalyvaujantys projekte „Noriu išmokti žaisti futbolą“ keletą kartų per savaitę lanko treniruotes, dalyvauja  įvairiose varžybose. Tačiau į specializuotą futbolo stovyklą jie buvo išvykę pirmą kartą.  Šiai futbolo stovyklai dalį lėšų skyrė Geros Valios Fondas.

Stovykla surengta neretai Lietuvos Italija vadinamuose Druskininkuose. Į šią Lietuvos sveikatingumo oazę jaunieji futbolininkai kartu su treneriu Ričardu Ališausku vyko užsakytu autobusu ir liepos 4-9 dienoms įsikūrė Druskininkų „Ryto“ gimnazijoje, esančią prie pat pušyno bei ežero, kur įrengtas puikus sporto aikštynas.

Be futbolo stadiono čia dar yra krepšinio, rankinio, pliažo tinklinio aikštelės, lengvosios atletikos bėgimo takeliai, galima naudotis įvairiausiais treniruokliais. Kasdien vykdavo po dvi futbolo treniruotes. Kartu stovyklavo ir Alytaus „Dainavos“ futbolo akademijos jaunieji futbolininkai. Šios akademijos treneris Nerijus Bartkevičius vilniečiams ir alytiškiams vedė bendras treniruotes, kurios pasižymėjo originalumu ir išmone.

Sužaistos ir dvejos kontrolinės varžybos su Alytaus komanda. Pirmąsias rungtynes laimėjo „Dainava“, o per antrąsias Š. Aleichemo gimnazijos auklėtiniai atsirevanšavo – jie po baudinių serijos nugalėjo rezultatu 8:7.

Priešpaskutinę stovyklos dieną Vilniaus ir Alytaus jaunieji futbolininkai buvo suskirstyti į keturias bendras komandas ir surengtas itin emocingas turnyras. Šio turnyro dalyvių po paskutinės dienos pusryčių laukė saldūs prizai. Taip pat vyko bendri stalo teniso turnyrai.

Po treniruočių berniukai atsigaivindavo maudynėmis ežere, o vakare eidavo į puikų Karolio Dineikos sveikatingumo parką. Tad nors pasitaikė ir lietingesnių orų, vaikai didžiąją dienos dalį aktyviai praleisdavo gamtoje.

Šešios kupinos įspūdžių dienos prabėgo nepastebimai. Grįžtant namo komandos kapitonas Markas Šulmanas su kitais berniukais kalbėjo, jog  norėtų, kad stovykla būtų pakartota.

Visi norime, kad kitų metų vasarą  tokia futbolo stovykla vėl įvyktų.

  • Futb1
  • Futb2
  • futb3
  • futb4