LŽB Jaunimo klubų veikla gegužės mėnesį

Ilan 5

Atėjo vasara, vaikų klubuose programos pasibaigė, vaikai laukia stovyklų.Dauguma madrichų šiemet baigia mokyklą, todėl atėjo egzaminų ir bemiegių mokymosi naktų laikas. Tikimės geros vasaros pradžios vaikams, mūsų madrichams ir visiems bedruomenės nariams bei darbuotojams !

Klubas “Ilan” kartu su jaunaisiais būrių vadovais tęsia savo veiklą bei ruošiasi sezono uždarymui ir stovykloms.  Deja, atėjus pavasariui vaikų klubuose sumažėjo, nes dažniausiai geras oras priverčia tėvelius sekmadienio popietę praleisti su šeima, pasivaiksčioti gamtoje. Tęsiant pavasario sezoną, klubas ILAN gegužės mėnesį turėjo 3 užsiėmimus.

2016.05.15  vaikai, kartu su vadovais, lankėsi pas gaisrininkus, kur turėjo informatyvų įdomų užsiėmimą, kurio metu galėjo išbandyti gaisrininkų įrangą, pamatyti jų buveinę, sužinoti apie automobilius bei pasijausti tikrais gaisrininkais.

2016.05.22 Užsiėmimai vyko Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenėje vaikų klube. Supažindinome vaikus su Izraelio kariuomėnę, leidome pajusti, kas yra tikra disciplina, kaip ji veikia bei ką reiškia būti Izraelio kariu. 2016.05.29Vaikų klube vyko ILAN klubo uždarymas, pasirinkom temą  JEWISH SOCIAL NETWORKS, vaikams labai artima socialinių tinklų bei mobiliųjų įrenginių dalykai, todėl madrichų komanda sugalvojo labai įdomų ir aktyvų užsiėmimą šia tema.

Klubas “Knafaim”, kurio veiklai vadovauja patyrę koordinatoriai, surenka nemažą paauglių skaičių, besidominčių žydų kultūros tradicijomis, norinčių patirti naujų emocijų ir žinių.

2016.05.06 Užsiėmimai vyko Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenėje. Prieš vasaros olimpiadą ir Europos futbolo čempionatą, nutarėme pakalbėti su jaunimu apie Makabi ir Izraelio sportinius pasiekimus. Mes nustebome, kai pamatėme, kad jaunimas žino labai daug apie Izraelio sportinius pasiekimus. Kalbėjome apie tragišką Olimpiadą Miunchene  1972 metais. Produktyviai ir informatyviai praleidome penktadienio vakarą.

2016.05.20 Užsiėmimai vyko Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenėje. Paaugliai turėjo įdomų užsiėmimą su Knafaim klubo koordinatoriais Pažadėtosios žemės tema. Kalbėjome apie šių dienų padėtį, politiką ir žmonių gyvenimą Izraelyje. Visi diskusijoje aktyviai dalyvavo, todėl užsiėmimas praėjo labai informatyviai ir įdomiai.

2016.05.27 Klubas „Knafaim“ penktadienio vakarą surengė klubo sezono uždarymo ceremoniją. Buvo aptarinėjami praėję metai, visa, kas pasikeitė metų bėgyje, kokie iššūkiai laukia mūsų ateityje, su kuo teks susidurti po mokyklos baigimo. Kalbėjome atvirai, samprotavome ir dalinomės patirtimi. Puikiai praleidome laiką draugų būry.

Programa “Regionai”

2016.04.15 Buvo vedami užsiėmimai Kaune, Kauno žydų bendruomenėje. Regionų programos koordinatorius Mark Zaičik kartu su madrichais vedė sezono uždarymo šventę vaikams iš Kauno, dovanojo dovanas, žaidė, linksminosi ir ragino važiuoti į vasaros stovyklas. Puikiai drauge praleistas pusmetis, leido vaikams ir paaugliams iš Klaipėdos sužinoti daugiau apie žydiškas tradicijas, istoriją ir kultūrą.

2016.05.29 Organizuotas užsiėmimas Klaipėdos žydų bendruomenėje. Regionų programos koordinatorius Mark Zaičik kartu su madrichais pravedė sezono uždarymą vaikams iš Klaipėdos, dovanojo dovanas, žaidė, linksminosi ir agitavo važiuoti į vasaros stovyklas, bei ruoštis Klaipėdos dienos stovyklai. Puikiai praleisti kartu puse metų, leido vaikams iš Klaipėdos sužinoti daugiau apie žydiškas tradicijas, istoriją ir kultūrą. Esame laibai dėkingi tam, kad galime dalyvauti žydiškame vaikų ugdyme visoje Lietuvoje.

LŽB Jaunimo veiklos koordinatorius Pavel Guliakov