LŽB Studentų sąjungos Purimas

Kovo pabaiga atnešė ir paskutinę istorinę, bet vieną iš linksmiausių metų švenčių – Purimą. Šiemet Purimą sutiko ir žydų jaunimas stilingoje ir išskirtinėje vietoje – Qpolo, pačiame Vilniaus centre.
Prieš dalinantis įspūdžiais iš renginio norime padėkoti tiems, kurie parėmė ir prisidėjo prie renginio organizavimo, o svarbiausia remėjams, kurie neliko abejingi ir pavertė Purim šventę realybe: Geros valios fondas / Good Will Foundation, Izraelio ambasadai Izraelis LietuvojeMedicinos klinika “Mirameda” vietoje, kur skaitomos ne knygos, bet alus –Alaus biblioteka prieš pat vasarą puikiai pasigražinimui tinkantys prizai iš „Lux Figura“ http://www.liuxfigura.lt/nukeliavo merginoms į rankas.
Vakaras, į kurį buvo pakviestos visos Holivudo ir kino žvaigždės, prasidėjo nuo Havdalos ceremonijos kartu su vyriausiuoju Vilniaus rabinu Samson Daniel Izakson susirinkę žmonės sakė, kad juos apima magiškas šeimyninis jausmas, kuomet visi sustoja drauge, palydi Šabą, žvelgdami į žvakės liepsną. Po tradicinės dalies sekė renginių vedėjo Michael Frishman ir DJ Titou duetas, o taip pat ir smagūs žaidimai, kurių metu keliasdešimt jaunuolių pasidalino į komandas bei turėjo galimybę laimėti smagius prizus.
Vakarą nuspalvino ir du talentai, nepabijoję pasirodyti: Leonidas Masarskis ir Aleksandra Ku. Leonidas Masarskis visus užkrėtė pozityviom emocijomis, kuomet pristatė savo žongliravimo talentą ir nors šį kartą viskas vyko patalpoje, o su ugnimi žaisti negalėjome, kitą kartą pažadėjo pakartoti pasirodymą ir parengti ugnies šou.
Dailioji ir balsingoji Aleksandra Kurpatova išėjo į sceną net du kartus. „Niekada nedainavau profesionaliai. Tai yra mano hobis, bet kai aš pradedu dainuoti, gaunu labai daug pozityvių emocijų, kad net negaliu surasti tinkamų žodžių apsakyti užplūstančius jausmus. Apie dainininkės karjerą aš kartais pagalvoju, tačiau kol kas tai tik mintys, gal būt vieną dieną kažkas mane pastebės ir pasiūlys tuo užsiimti rimčiau. Šiap visada esu pasiruošusi dainuoti, pakol žmonėms tai patiks“ – teigė puikaus balso savininkė, renginio metu prikausčiusi visų dėmesį,- Aleksandra.
Kaip senais gerais laikais, taip ir šiemet neapsiėjome be gražiausių moteriškų ir vyriškų kostiumų apdovanojimų labiausiai pasistengusiems.

Šių metų žiuri buvo susirinkę svečiai, renginio vedėjas pakvietė visus mėgstamiausią kostiumą palaikyti garsiai reiškiant emocijas. Publika nusprendė, kad gražiausias vyro kostiumas atiteks Supermenui Michael Gonen, o merginos apdovanotos buvo net trys! Yuliana Hiterer, kuri visus klaidino savo fantastišku panašumu į Audrey Hepburn, Simona Psonikaitė, kuri ir praėjusį kartą visus paliko be amo savo „Kruelos“ kostiumu, taip ir šiemet pateko tarp gražiausiųjų, bei „Trečiadienė“ Oksana Kazakevič.
Esame paruošę ir prizą siurprizą Marijai Antuanetei, Kristina Mauruseviciutei, kuriai norime įteikti du kvietimus į jaunimo Sederio vakarienę. Geriausiai užduotis atlikusi komanda keliaus į “Alaus biblioteką” sutvirtinti pažinties ir paragauti gardžių gėrimų. Taip pat renginys turėjo ir savo “hashtagą”. Renginio metu jaunuoliai buvo kviečiami fiksuoti smagiausias akimirkas ir dalintis nuotraukomis facebook’e bei spausti patinka ant labiausiai patikusių nuotraukų, inernautų mėgstamiausia tapo Anastasija Sveshnikova.
Kaip gi Purimas be Esteros? Mes pakalbinome savą Esterą Zingerytę ir paprašėme pasidalinti įspūdžiais iš renginio. “Tai man buvo pirmas vakarėlis su Lietuvos žydų jaunimu. Labai patiko. Atradau pažįstamų ir susipažinau su keletu naujų žmonių, buvo tikrai jauku ir malonu. Rabino šeimos buvimas renginio pradžioje atnešė labai geros dvasinės energijos. Žaidimai buvo linksmi ir išradingai sugalvoti, kad niekas neliktų nepajudintas. Tai buvo pirmas, bet tikrai ne paskutinis dalyvavimas Jūsų žydiškose šventėse.”

>>Akimirkos Facebook

  • Purim 12333
  • PURIMAS
  • purimas1
  • Purimas123
  • Purimas1233
  • Purimm
  • Purimmmmm