LŽB vaikai žiemos stovykloje A Mechaye

LŽB vaikai žiemos stovykloje A Mechaye

  Žiemos stovyklojei A Mechaye vyrauja puiki atmosfera, gera nuotaika, žinoma nuostabūs vaikai ir madrichų darbas. Antradienį, guodžio 29d. – stovyklos uždarymo vakaras.

   Žiemos stovykla yra pats didžiausias ir atsakingiausias jaunimo programų renginys, kiekvienais metais sulaukiantis ne tik didelio dalyvių susidomėjimo, jam reikia ruoštis ilgai ir kruopščiai, prireikia nemažai organizacinių darbų. Šiais metais atsirado naujas pagalbinis organizacinis organas  – prieš stovyklą buvo suburtas tėvų komitetas, kuris padėjo spręsti stovyklos tvarkos ir taisyklių klausimus, ypatingas dėmesys buvo skirtas būtent su tvarka ir vaikų drausme susijusioms problemoms spręsti.

   Stovyklos vadovams gerai atlikti savo darbą padėjo jaunų, tačiau neįtikėtinai atsakingų ir  talentingų koordinatorių, madrichų ir profesionalų komanda. Ypatingai smagu, kad visi (išskyrus vieną – Judaizmo koordinatorių)  komandos dalyviai yra išaugę LŽB jaunimo programose ir kaip stovykloje, taip ir už jos ribų, sėkmingai dirba ne tik kaip madrichai bet ir kaip žydų muzikos, žydų šokių, meno dirbtuvių, filmų kūrimo profesionalai. Stovyklos programai vadovai sėmėsi įkėpimo Litvakų istorijoje. Siekdami litvakų istorinę atmintį ir žinias perduoti jaunąjai kartai, koordinatoriai ir madrichai programą kūrė, remdamiesi visam pasauliui žinomų religinių lyderių, kultūros, meno, mokslo ir kitų žymių litvakų pasiekimais. Šabą sutikome ypatingai jaukioje ir šeimyniškoje atmosferoje, pabaigę vakarą dainomis ir šokiais. Havdalos vakarą vainikavo saliutas ir gražios bei žiemiškos savaitės palinkėjimas. Vienas vakaras buvo skirtas visą žydų tautą ištikusiai tragedijai atminti – tai svarbi atminties ir mūsų graudžios išlikimo istorijos perdavimo akimirka. O šiandien, antradienį laukia talentingų vaikų pasirodymai bei paskutinis ir ypatingas stovyklos uždarymo vakaras.

   Gaila, bet stovykla eina link pabaigos. Rytoj jau išvažiuojame namo, tačiau kaip ir po kiekvienos mūsų organizuojamos stovyklos, vaikai išvažiuos kupini žinių, emocijų bei atsiminimų. Džiaugiamės, kad turime puikią galimybę būti kartu, dirbti su vaikais, leisti smagiai laiką ir perduoti žinias jaunajai kartai. Tikimės, kad vasaros stovyklos sulauks nemažiau dėmesio, bei juose galėsime panaudoti sukauptas žinias ir patirtį.

Dėkojame stovyklos rėmėjams JOINT ir GVF.

Nuotraukų albumas

  • 247
  • 388
  • 408
  • 435
  • 493
  • 642
  • 664
  • 713