Skverui Kaune suteiktas E.Levino vardas

Gruodžio 11 d. (BNS). Kauno miesto savivaldybės taryba sutiko skverui prie Kauno Žaliakalnio funikulieriaus suteikti Kaune gyvenusio žymaus filosofo Emanuelio Levino vardą, penktadienį pranešė savivaldybė. E.Levinas laikomas vienu garsiausių pasauliniu mastu žmonių, gimusių ir gyvenusių Kaune. Pasak vieno iš idėjos autorių Viktoro Bachmetjevo, idėja pavadinti skverą E.Levino vardu kilo prieš ketverius ar penkerius metus.

„Mąsčiau apie tai, kad E.Levinas yra vienas svarbiausių personažų, gimusių Kaune per visą miesto istoriją, o jo ženklų čia beveik nėra. Pajaučiau kaip kaunietis, pareigą tų ženklų skaičių išauginti. Jei jis taps nauju traukos tašku mieste, tai ir bus pats geriausias atminimas“, – kalbėjo V.Bachmetjevas. E.Levinas buvo žymus filosofas egzistencialistas, Sorbonos universiteto profesorius. Jis gimė ir užaugo Kauno senamiestyje, čia susipažino ir su būsima žmona, kurią vėliau vedė Paryžiuje. Antrojo pasaulinio karo pradžioje Kaune gyvenusius E.Levino šeimos narius naciai sušaudė.

Kaune jau yra E.Levino vardo gatvė, taip pat atminimo lenta ant pastato Karaliaus Mindaugo prospekte, žyminti jo gimimo vietą.