Kultūros ministras lankosi Izraelyje

 BNS

Kultūros ministras Šarūnas Birutis lankosi Tel Avive ir Jeruzalėje, numatomi susitikimai su Izraelio Užsienio reikalų ministerijos, kultūros organizacijų, išeivijos atstovais.

Ministras lankysis Yad Vashem, Holokausto tyrimų, edukacijos, dokumentacijos ir įamžinimo centre Jeruzalėje, dalyvaus Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro gastrolių Izraelio operoje Tel Avive premjeriniame spektaklyje. Tai antrosios šio teatro gastrolės Izraelio operoje, bus rodomos „Figaro vedybos“, pranešė Kultūros ministerija.

Anot pranešimo, Lietuvą ir Izraelį sieja svarbūs bendros istorijos ir kultūros išsaugojimo reikalai, žydiškojo kultūros paveldo Lietuvoje priežiūra, ryšių palaikymas ir bendradarbiavimas su išeiviais iš Lietuvos, jų palikuonimis. Kultūros ministerija pabrėžia, kad šalių kultūros ryšiai intensyvėja. Vieni didesnių pastaraisiais metais surengtų Lietuvos kultūros pristatymų Izraelyje – Lietuvos kino centro surengta kino savaitė Tel Avivo, Jeruzalės ir Haifos sinematekose, Oskaro Koršunovo teatro, Kauno kamerinio teatro, šokio teatro „Aura“ gastrolės Izraelyje. Nuo 2015 metų pradžios  pradėjus veikti Izraelio diplomatinei atstovybei Vilniuje, suintensyvėjo ir Izraelio kultūros programa Lietuvoje. Š.Biručio vizitas Izraelyje truks dvi dienas.