Susitikimas su Lietuvos žydų asociacija Izraelyje

Susitikimas su Lietuvos žydų asociacija Izraelyje

LŽB pirmininkė Faina Kukliansky, lankydamasi Izraelyje, susitiko su Lietuvos žydų asociacijos Izraelyje direktorių tarybos pirmininku Arie Ben-Ari Grodzensky ir bendrai pirmininkaujančia  Ya’arit Glazer (nuotraukoje).

Susitikime aptarti įvairūs rūpimi klausimai. Svarbiausia – ieškota galimybių bendradarbiauti. Izraelyje gyvenantys Lietuvos žydai pakviesti dalyvauti šį rudenį į YIVO jubiliejaus minėjimą Lietuvoje.

Ketinama kurti ir vykdyti bendrus projektus. Malonu, kad visi asociacijos nariai kalba lietuvškai. Bendradarbiavimas svarbus ne tik LŽB , bet ir Izraelio litvakams, ypač jų vaikams, norintiems pažinti savo pačių istoriją ir kultūrą. Nuo skaudžios Holokausto istorijos niekur nepabėgsi,- sako litvakai, tačiau Lietuvos žydų istorijoje buvo ir šviesių laikotarpių. Apie juos turi žinoti litvakų vaikai ir anūkai. Lietuva – ne tik žydų kapinės, bet ir žydų kultūros lobis, – po susitikimo sakė Faina Kukliansky.

LŽB pirmininkė F.Kuklainsky Izraelyje taip pat susitiko su Lietuvos ambasadoriumi Edminu Bagdonu. Susitikime aptarti aktualūs bendradarbiavimo klausimai.

sbcv2 sbcv