Siūloma švęsti  tarptautinę Hummuso dieną

Siūloma švęsti  tarptautinę Hummuso dieną

Daugybę hummuso rūšių galima įsigyti kiekvienoje Izraelio maisto prekių parduotuvėje, todėl sunku įsivaizduoti, kad vis dar galima sumanyti naujų jo skonio derinių ir stilių.Gegužė 13 d. skirta Izraelio pamėgtam hummusui, o tai reiškia – valgykim jį.

Kasdien Izraelyje suvartojama tona hummuso. Hummuso stiliaus restoranai, žinomi kaip “hummusiot”, juos galima rasti visoje šalyje, įvairių stilių ir skonių, pateikiamus su paskrudinta duona ar tradicine pita. Hummusas pirmą kartą buvo įrašytas į senovės virimo ar gaminimo knygas, kurios buvo surastosi Egipte. Nors tai ne gimtasis Izraelio patiekalas, žydai atvykę gyventi į Izraelį iš arabų šalių, atsinešė ir savo maisto kultūrą, toku būdu hummusas tapo  nacionaliniu Izraelio maisto simboliu.

  Jo sėkmei padėjo nauda sveikatai.  Pagamintas iš avinžirnių, sumaišytas su prieskoniais, alyvuogių aliejum ir sezamų tyre, – hummusas yra puikus baltymų šaltinis. Avinžirniai neturi cholesterolio arba sočiųjų riebalų. Kitas svarbus ingredientas hummuse yra alyvuogių aliejus – sveiko maisto superžvaigždė, nes jame yra daug širdžiai naudingų mononesočiųjų riebalų, nepamirškim ir česnako, kitos mitybos žvaigždės, kuri padeda kovoti su infekcija ir gerinti imuninę sistemą.Pagaminti gerą Izraelio stiliaus hummusą nėra sunku, reikia tik kantrybės ir pasišventimo. Vienas iš naminio hummuso privalumų, lyginant su pirktu parduotuvėje – mažiau konservantų ir primesto skonio.

Skanaus!