Lietuvos generalinio konsulato Kaliningrade atstovai pagerbė Holokausto aukų atminimą

Lietuvos generalinio konsulato Kaliningrade atstovai vasario 1 dieną kartu su Kaliningrado žydų bendruomene bei kitų šalių diplomatais Jantarne (Palvininkuose) pagerbė prieš 70 metų vykusio tragiško ,,Mirties žygio“ aukų atminimą.
Laikinai Lietuvos generalinio konsulato Kaliningrade vadovo pareigas einantis Vytautas Umbrasas kartu su kitų šalių diplomatais ir gedulingo minėjimo dalyviais Holokausto aukoms padėjo gėlių bei uždegė atminimo žvakutes.
Gedulingo minėjimo dalyviai pabrėžė Holokausto aukų atminimo svarbą, būtinybę ugdyti visuomenės, ypač jaunimo, toleranciją, vykdyti šviečiamąjį darbą.
Prieš keletą metų Jantarne iškilmingai atidengtas memorialas tapo Holokausto aukų atminties simboliu Karaliaučiaus srityje.
1945 m. sausio pabaigoje apie 7 tūkst. fašistinės Vokietijos koncentracijos stovyklų kalinių buvo pėsti išvaryti iš tuomečio Kionigsbergo link Baltijos jūros ties Palvininkais. Sausio 31 d. naktį tie, kurie sugebėjo per sniegą ir speigą ateiti iki Palvininkų, buvo suvaryti į ledinę jūrą ir sušaudyti. Pavyko išsigelbėti tik 13-kai pasmerktųjų.

urm.lt