11-oji konferencija „LIMMUD – 2015” (vasario 20 – 22 d.)

11-oji konferencija „LIMMUD – 2015” (vasario 20 – 22 d.)

Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės jau vienuoliktus metus iš eilės organizuojama tarptautinė konferencija „Limmud Keshet“ kviečia dalyvauti visus, neabejingus žydų istorijai ir kultūrai. Tai unikalus renginys, apjungiantis tradiciją, edukaciją ir pramogą.

Pagrindiniai konferencijos svečiai:

• Prof. Barbara Kiršenblat – Gimblet, Lenkijos žydų istorijos muziejaus programų direktorė. Profesorė skaitys dvi paskaitas ir ves vienas kūrybines dirbtuves. Pirmojoje paskaitoje bus išsamiai pristatyta Lenkijos žydų muziejaus „POLIN“ steigimo istorija, antroje, remdamasi savo tėvo palikimu, profesorė atskleis žydiškosios vaikystės iki Holokausto tikrovę Lenkijoje, o kūrybinėse dirbtuvėse pamokys, kaip pasigaminti žaislų, kokius iki Holokausto Lenkijoje vaikai gamindavosi patys.

• Svetlana Amosova, Judaizmo studijų centro (Maskva) mokslinė bendradarbė, Sankt Peterburgo universiteto Antropologijos fakulteto absolventė. Ji konferencijos dalyvius pakvies į tris originalias paskaitas apie žydų „magiją“ slavų akimis, „Kraujo šmeižto“ fenomeną XIX – XXI amžiaus Latvijos ir Lietuvos visuomenėse bei aškenazių vardų pėdsakus istoriniuose šaltiniuose.

• Prof. Dovidas Katzas, žymaus jidiš kalba rašiusio poeto, Švenčionyse gimusio Menke Katzo (1906-1991) sūnus, buvęs Vilniaus universiteto Jidiš instituto vadovas, filologas, dėstęs Oksfordo, Jeilio universitetuose. Renginio metu jis skaitys tris paskaitas šiuolaikinės jidiš kultūros, litvakų istorijos ir nevienareikšmės Holokausto sampratos Rytų Europoje temomis.

Taip pat Jūsų laukia ekspertai – pranešėjai iš daugiau nei aštuonių pasaulio šalių, įskaitant Izraelį; apie 400 Latvijos, Estijos ir Lietuvos žydų bendruomenių narių; per 100 skirtingų renginių po vienu stogu: seminarai, paskaitos (rusų ir anglų k.), kūrybinės dirbtuvės ir koncertai.

Vieta: „Vilnius Grand Resort“, Ežeraičių g. 2, Ežeraičių km., Vilniaus raj.
Limmud bilieto kaina: 3-ims dienoms – 45 eurai; tik šeštadieniui – 25 eurai.

Bilietų skaičius ribotas. Rezervacija ir užsakymas: gesher.lita@gmail.com, tel. nr.: 8 652 11723.
Daugiau informacijos: http://www.limmud.eu/