Lietuvoje nėra ir nebus vietos antisemitizmui, pabrėžia konferencijoje Berlyne dalyvaujantis užsienio reikalų viceministras

Lietuvoje nėra vietos antisemitizmui, pabrėžia užsienio reikalų viceministras Mantvydas Bekešius, lapkričio 13 dieną kartu su kitų Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) šalių narių atstovais dalyvaujantis Berlyno deklaracijos, smerkiančios antisemitizmą, dešimtmečio minėjime Vokietijos sostinėje.

Pasak viceministro, Lietuva per pastaruosius 10 metų padarė ryškią pažangą švietimo apie Holokaustą srityje ir įamžinant jo aukų atminimą. Šiais metais žydų genocido aukų minėjimo iniciatyvose dalyvavo moksleiviai iš daugiau nei tūkstančio Lietuvos mokyklų.

2004 m. Berlyne vykusioje konferencijoje buvo priimta deklaracija, kuria ESBO valstybės narės pripažino, kad antisemitizmas įgauna naujas formas ir yra viena iš grėsmių saugumui bei stabilumui. Šalys įsipareigojo kovoti su smurtinėmis antisemitizmo apraiškomis, inicijuoti švietėjišką veiklą ir puoselėti Holokausto atminimą.

Skaitykite urm.lt