„Abi men zet zich“ klubas minėjo Izraelio Nepriklausomybės dieną

"Abi men zet zich" klubo koordinatorė Žana Skudovičienė uždega žvakes už žuvusiųjų atminimą

“Abi men zet zich” klubo koordinatorė Žana Skudovičienė uždega žvakes už žuvusiųjų atminimą

Balandžio 26 dieną Lietuvos žydų bendruomenės Socialinio centro „Abi men zet zich“ senjorų klubas paminėjo Izraelio Nepriklausomybės dieną bei savo veiklos keturioliktąją sukaktį. 1988 m. balandžio 26 d. buvo įkurtas senjorų klubas „Abi men zet zich“ – ši data sutapo su Izraelio nepriklausomybės penkiasdešimtmečiu.

Renginį pradėjo „Abi men zet zich“ klubo koordinatorė Žana Skudovičienė. Anot jos, visi čia susirinkusieji turi neatsiejamą ryšį su Izraeliu – „tai šalis, kurioje gyvena mūsų šeimų nariai, giminės ir artimieji. Labai simboliška, kad prieš Izraelio nepriklausomybės dieną, balandžio 25-ąją, pažymima Atminties diena, kai prisimenama visų už Izraelio valstybės laisvę kovojusių ir žuvusių žmonių vardai. Iš viso gyvybę dėl savo šalies paaukojo 22 993 žmonės. Paskutiniais metais šį skaičių papildė 126 nauji vardai.” Ž. Skudovičienė tylos minute ir žvakių uždegimo ceremonija pakvietė visus susirinkusiuosius pagerbti žuvusiųjų atminimą.

Vėliau buvo sugiedotas Izraelio himnas, skambėjo sveikinimo žodžiai ir linkėjimai, smagios dainos ir skardus senjorų juokas. Linkime, kad „Abi men zet zich“ klubas sulauktų 120 metų ir nepaliautų džiuginti garbaus amžiaus žmones savo išmone, energija ir noru kitiems dovanoti džiaugsmą.